Még csapadékosabb napok jönnek

| 2014. november 29. 18:50 | Frissítve:
A következő napokban időjárásunk még csapadékosabbra fordul, de havas eső, hó helyenként csak kedden lehet.

Vasárnap sem lesz részünk napsütésben, folytatódik az egyhangú, szürke, borongós, helyenként párás, ködös idő. Az északkeleti tájak kivételével többfelé kell számítani ismétlődő esőre, ugyanakkor a fagyos tájakon helyenként kezdetben ónos szitálás teheti jegessé az utakat. A keleties szél megélénkülhet a főváros térségében és a Dunántúl északi tájain. Az elmúlt napokhoz hasonlóan hajnalban északon, északkeleten fagyhat, napközben pedig 1 és 7 fok közötti maximumokat mérhetünk majd.

Sok esővel indul a hét

Hétfőre délnyugat felől egy mediterrán ciklon csapadékmezeje éri el hazánkat, így egyre többfelé ered majd el az eső, a késő délutáni órákban már északkeleten is számítani kell csapadékra, azonban napközben itt a csapadék érkezése előtt rövid időre előbújhat a Nap. Többfelé jelentősebb mennyiségű eső is eshet. Ezzel együtt feltámad a keleties szél is, helyenként egy-egy viharos közeli lökésre is számítani kell. Ezen a napon is 1-7 fok közé melegszik legfeljebb a levegő, és hajnalban szintén északon, északkeleten lehet fagy.

Vegyes halmazállapotú csapadék is lehet

Kedden is számítani kell csapadékra, de már nem akkorra mennyiségre, mint a hét első napján. Többfelé lehet kisebb eső, ugyanakkor elszórtan havas eső, fagyott eső, ónos eső, az északi hegyekben kisebb havazás is előfordulhat. A szél veszít erejéből. A legmelegebb órákban mindössze 0 és 5 fok között alakul a hőmérséklet.

Csökken a csapadékhajlam

Szerdán már csak elszórtan lehet kisebb eső, gyenge havas eső, csütörtökre pedig mindenhol megszűnik a csapadék, és sokfelé kisüthet a Nap is hosszabb-rövidebb időre. Szerda reggel legfeljebb északon lehet gyenge fagy, de csütörtökön az elvékonyodó felhőzet miatt már sokfelé számíthatunk 0 fok alatti minimumokra. Szerdán még napközben találkozhatunk olyan tájakkal, ahol csak 1-2 fokkal mérhetünk magasabb értékeket a 0 foknál, de csütörtökön már országszerte 4-7°C várható.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |