Megkezdődött a hóágyúzás a magyar síterepeken

| 2019. december 29. 11:47 | Frissítve:
Az utóbbi napokban, de főleg az előző éjszaka elég hideg volt a hóágyúzáshoz, így több hazai síterep neki látott a pályák előkészítésének.

Végre az időjárás is észrevette, hogy a naptár szerint tél van, így a hazai síterepek meg tudták kezdeni a hóágyúzást.

Mátraszentistvánban csütörtökről péntekre virradóra tudták ismét megkezdeni a hóágyúzást. Az ülőlifthez vezető "főpályán" és a tanulópályákon dolgoznak, ez utóbbira van esély, hogy hamarosan megnyílhat.

Kamera üzemeltetője: Sípark Mátraszentistván

A Sípark Facebook oldalán a következőket írta:

"📉Hőmérséklet: -5,2°C, ❄️Harmatpont: -8,0°C, 🌫Páratartalom: 80%. Tervezett nyitás: December 30-án hétfőn nagy valószínűséggel a baby pálya, síoktatópark, kölcsönző, hütte nyit, ha elég hideg lesz, akkor keddtől várható további pályák megnyitása."

Szintén hóágyúznak Eplényben, ahol egyszer már szintén felépítettek egy fél méter vastag hóalapot, de az időjárás tönkretette. Szombat éjszaka és vasárnap reggel a síterep felső részét szórták meg a hóágyúk.

Szintén a felső részen kezdték meg a hóágyúzást Visegrádon. Az üzemeltetők tájékoztatása szerint, ha marad a kedvező hideg, akkor minimum 3 éjszakai munka szükséges a nyitáshoz.

Kékestető déli oldalán is beindították a hóágyúkat. Ahogy ez a lenti webkameraképen is látható, készül a pálya felső része.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |