Megújult előrejelzési oldalunk

Időkép | 2011. november 24. 22:30 | Frissítve:

Teljesen újraterveztük oldalunk legnépszerűbb aloldalát. Regionális előrejelzésünket például öltözködési tanáccsal segítő kedves figura szemlélteti.

Egy ideje - az időjáráshoz hasonlóan - az Időkép háza táján is csend honolt, de aki ismer bennünket, az valószínűleg sejthette; hogy éppen egy új fejlesztés van készülőben.

Örömmel jelentjük be, hogy a mai napon már megújult előrejelzési oldalunkon tájékozódhatnak kedves Olvasóink, Észlelőink a várható időjárásról. De haladjunk sorban, mi is változott meg előrejelzésünkben, milyen újdonságokkal találkozhatunk?

Képünk illusztráció!

Előrejelzési aloldal

Az első boxban próbáltunk minél lényegretörőbbek maradni: gyors áttekintést adunk - mind szövegesen, mind ikonosan - a következő 24 óráról. Mindezt természetesen regionális felbontásban tesszük, így a város nevére kattintva felugró listából mindenki személyre szabottan kiválaszthatja a listából a saját városát, lakhelyét, vagy bármely útjának célpontját.

Sokak régi vágyaként illesztettük be ide a "Mit vegyünk fel holnap?" kérdésre választ adó dobozt, melyben animált háttér előtt kedves figurák mutatják be majd napról napra, hogy hogyan öltözködjünk fel éppen - szem előtt tartva azt is, hogy adott esetben mennyire csökkenti hőérzetünket a fülledt levegő vagy a szél hűtő hatása. (A kurzort a kép fölé mozgatva nagyobb méretben is megjelenik az animáció.)

Tovább lépve következik hosszútávú, a könnyebb átláthatóság végett 21 napra szűkített előrejelzésünk, melyben az égkép ikonok, a maximum- és minimum-hőmérséklet mellett az oszlopok hátterében a csapadékos napokat szintén mozgó animációk segítségével - gyengéden hulló hópihékkel vagy változó intenzitással megjelenő esőcseppekkel - tesszük egyedivé. Az előrejelzés tudományos hátteréről itt olvashatnak.

Hójelentésünk is új formát öltött: a szöveges előrejelzés mellett hazánk legnépszerűbb síterepein, legmagasabb hegycsúcsain mért aktuális hóvastagság értékek is helyet kapnak, melyekhez a friss adatokat partnerünk, a Síelők.hu szolgáltatja.

Hogy ne csak regionálisan tudjunk tájékozódni, a hójelentés alatt megtekinthetjük a már régről ismert, 36 órára szóló térképes előrejelzésünket is. A Magyarországot mutató térképek fölé húzva a kurzort mindezt megyeszékhelyekre lebontva is megnézhetjük.

Végül - de nem utolsó sorban - megismerkedhetünk a sokak által kedvelt orvosmeteorológiai jelentéssel, hogy senkit se érjen váratlanul egy migrénes fejfájás, illetve a közlekedésmeteorológiai blokkal, melyből megtudhatjuk, hogy milyen útviszonyokkal találkozhatunk menet közben, illetve ha valamilyen erős fronthatás következtében tompább reflexekkel indulhatunk éppen útnak.

Előrejelzés a főoldalon

Az Időkép főoldalát továbbra is mindenki személyre szabottan, saját kedve szerint módosíthatja: ezentúl a regionális (36 órás) előrejelzés, a 7 és 21 napos előrejelzés közül válogathatunk. Ezek közül mindenképpen kiemelnénk a regionális előrejelzést, amelyet napról napra egy-egy hangulatos - az időjárás aktuális mivoltát tükröző - háttérképpel szeretnénk még érdekesebbé tenni. Amennyiben valaki szívesen viszontlátná saját készítésű, jó minőségű fotóját, felvételét ezen a felületen, azt arra kérjük, hogy töltse fel Képtárunk Előrejelzés háttérképek nevet viselő mappájába! Köszönjük!

Reméljük, hogy több hónapos előkészítést igénylő fejlesztésünk elnyeri tetszésüket és továbbra is megtalálják oldalunkon az éppen Önök számára leginkább fontos információkat, előrejelzéseket, legfrissebb adatokat! Ezúttal is várjuk véleményüket, észrevételeiket! Köszönjük!

Az Időkép Csapata
2011. november 24.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • Mostmár minden nagyon,nagyon széép !! Tetszik !

 • Kakas hajnalt!
  Mielőbb nagy hittel,csodálattal,reménnyel várjuk a prognózisban vázolt mikulással érkező hópihéket!MGj:szembetűnő a képi megjelenítése az oldalnak.((December 06. hózápor kialakulása valószínű!!

 • Visszaszívtam, mert láttam, hogy megvan, csak picit eldugtátok...

 • Egy konstruktív kritika.Hiányzik a 7 napos előrejelzés, mert az legalább áttekinthető volt és nagyrészt bejött. A 21 napos(miért pont annyi?) esetében nehéz eldönteni hol ér véget és biztos(vagy közel biztos) prognózis és hol kezdődik a spekuláció...nem lehetne ugyanerre a mintára visszahozni a hétnaposat is?
  A design jó, örülök, hogy fejlődtök!

 • Meglepett ez az új "design", csak ma szembesültem vele...:) Kissé szokatlan, de végül is alapjában véve tetszik. Leszámítva azt az "öltözködős figurát" ami nagyon "bugyuta"... Nyilván nem banánszoknyát kell fölvenni ha kint a mínuszok röpködnek... Szerintem erre fölösleges külön felhívni a figyelmet.

 • Alitta_1978 észlelőtársunknak igaza van. Sokszor tényleg elég pontatlanok az előrejelzések. Persze azért azt meg kell jegyezni, hogy a prognózis csak egy feltetételezés arra vonatkozólag, hogy milyen idő várható, és nem azt jelenti, hogy pont az is fog bekövetkezni, amit előrejeleztek.

 • Még annyit fűznék a cikkhez, hogy a fő téma szerintem nem a külcsín kellene hogy legyen, hanem hogy mikor éri el a meteorológia azt a fejlettségi szintet, hogy közel 100% pontossággal jósoljanak, nem kellene messzire, elég lenne 3 nap, de az legyen biztos! Vagy ne legyen akkor ennyire lebontva városokra a prognózis, mert szerintem ettől még igencsak messze áll a technika! Csak egy példa: Mára azt jósolták Gyömrőre (nem 1 hete) tegnap este és még ma reggel is, hogy délután közepes mennyiségű felhő lesz és +7 fok. Ehhez képest reggel óta nem szűnt meg a köd és a ború, és jelenleg +0,6 fok van. És nem úgy néz ki hogy tisztulni akarna az ég. És tegnap is hasonló volt a jóslás/bevállás. Szóval a lényeg: Minél pontosabb prognózis és nem minél hosszabb távú! Én személy szerint bőven megelégednék a 3 napos előrejelzéssel, ha az 95%-os lenne!

 • Én nagyon hiányolom a szél elörejelzését ! ! !

 • Az összképet tekintve akkor is ez a legjobb meteorológiai oldal! Gondoljunk csak bele hogy örültünk (most itt az idokep.hu látogatóinak 98%-ára gondolok) amikor jöttek zsinórban a jobbnál jobb fejlesztések! Animált felhőkép, HD hőtérkép, radar-bővítés, agglomeráció és még sorolhatnám! Ezt a kis mesebeli öltözködős figurát meg majd megszokja a szemem :D

 • Üdv Mindenkinek! Véleményem szerint nagyon jó ez az újítás. Frappánsabb, áttekinthetőbb, lényegre törőbb. Jó páran panaszkodnak amiatt, hogy a következő napok időjárása másik oldalon van, meg le van kurtítva az előrejelzés egy napra vonatkozólag. Szerintem egy napra kiterjedő előrejelzésre nem is kell tobb szót "pazarolni", másrészt a következő napokra szóló előrejelzések másodlagos szerepet töltenek be, míg a holnapi, illetve az előttünk álló éjszakára vonatkozó prognózis a legfontosabb, továbbá az online időjárási térképek sem elhanyagolhatók. Ezek mind megtalálhatóak az előrejelzési oldalon. Továbbá azt még külön megjegyezném, hogy a többi nap időjárását 2-3 katt bal egérgombbal már elérhetjük, és a tisztelt érdeklődők már böngészhetik is. Ez utóbbi körülbelül 5-10 másodperces meló. A figura diszítésként jó, bár szerintem ha hideg van, mindenkinek van annyi józan esze, hogy felöltözik kellően mindenféle tanácsadás nélkül. Én személy szerint nagyon örülök ennek az újdonságnak, remélem így s marad. :):):)

 • Az iménti jelzőt a sapka nélküli kopasz fej és a napszemcsi miatt írtam.

 • Bocsi, de ez az "öltözködős figura" így sapka nélkül, most épp úgy néz ki kicsiben mint egy ufonauta. Nagyban sem sokkal bíztatóbb... És a 7 fokban pulóver... tényleg necces.

 • kaBátot, és Bp.-en

 • Sziasztok!

  Nem tetszik. Nagyon sajnálom, hogy bulvárosodik az Időkép.hu . A néhány évvel ezelőtti oldal felülete sokkal részletesebb volt, a menü, a kezelhetőség szintén. Meg lehetett szokni az újat, de meg kellett. Most itt van ez. Az előrejelzés 3-4 mondatba van besűrítve, egy napra. A további napokban mire számítsunk? Ehhez át kell menni egy másik oldalra, amit nem hiszem, hogy Ti akartok, mert akkor a konkurenciát választjuk. A 30, vagy 21 napos előrejelzésről csak annyit, hogy szerintem is, valószínűleg tényleg 0 és +6 körüli max lesz majd december közepén, és lehet, hogy esik a hó. (most nem néztem meg, mit jeleztetek) Ennek semmi értelme, ezt is bulvárnak tartom. A "kedves figura" nagyon zavaró. Pár látogatónak és nekem. Persze sajnos itt is többségben vannak a bulvárra fogékonyak. És holnapra Bp-en 7 fokra pulóvert mutat, Debrecenben 3 fokra szintén. Bocsánat, de én holnap délután kutyasétáltatáshoz felveszek pulcsit, mellényt, és kapátot is. De még sapit is.
  Sajnálom a rossz véleményt.

 • Zoz73,a régi verzió is megvan!Nekem legalább is meg!:)))

 • Tetszetős lenne és letisztult, ha az a "kedves" figura nem lenne ott. Szerintem egy ilyen volumenű oldalhoz egyáltalán nem illik! Sőt, ha a kurzort a kép fölé mozgatom, és nagyobb méretben is megjelenik a figura, úgy egy valóságos "bóvli kategória"!
  A csapadék animáció pedig kimondottan zavaró lehet, amikor heteken keresztül esni fog. Olyan kinézete lesz az Előrejelzési oldalnak, mint egy online mesekönyvnek, és igen csak zavaró lesz!
  Ennek ellenére, továbbra is az időkép közösségének hű tagja, és olvasója maradok!
  További szép napot mindenkinek!

 • Sziasztok nagyon tetszik az ujittás eggyetlen dolgot hiányolok a szél elórejelzést én sokat pecázom és ez nagy segitség volt eddig lehet önzö vagyok?

 • Nagyon nagyon klassz! Gratulálok a fejlesztéshez!

 • Sziasztok!

  Remélem nem baj,hogy itt érdeklődök de már nagyon kíváncsi vagyok."A kontinens déli és középső részét, így a Kárpát-medencét is továbbra is egy nagy kiterjedésű anticiklon uralja, mely hatására ezeken a területeken folytatódik a száraz idő." Hogyan tud ennyi ideig megragadni ez az anticiklon itt és mi a fene tudná végre "odébb tolni" ?
  Van rá akár egy kis esély is,hogy a közeljövőben eltűnjön ez az anticiklon innen a Kárpátmedencéből?
  Szinte sehol sincs csapadék csak Európa északi észak keleti részén.

 • Kedves Mindenki! A pozicionálással kapcsolatos hibák már javítva lettek, elnézést a kezdeti kellemetlenségért! Akinek még mindig nem megy, kérjük ürítse ki böngészője gyorsítótárát, utána már működni fog! Kellemes hétvégét Nektek! :)

 • Szép, vidám.
  * Nem találom az aktuális hőmérsékletet. Hiányzik.
  * Női figura is lesz?

 • Most veszem észre :hol a szél ??

 • Mijen lesz,ha majd Viharos idő lesz ?? egyébként csak gratulálni tudok!!! Csak így tovább!

 • Nekem tetszik is meg nem is.Kicsit tényleg a köpönyegre hasonlít.Viszont a szél előrejelzés nagyon hiányzik!!!Nekem többet segített,mint,hogy mit vegyek fel holnap.Amúgy biztos meg lehet szokni.

 • Gratulálok,nagyon jó lett :-)

 • Tisztelt szerkesztőség!!! :) Nekem is nagyon tetszik!!!^^ Igazán jó ötletek vannak benne mindenki példát vehetne magukról!!! :)Hajrá és így tovább nagyon ügyes de komolyan!!! :) (Y)

 • Nagyon populáris lett!

 • Egy gond van vele(legalábbis szerintem)Sarkad előre jelzés helyett Budapesté jön be.(ez más városoknál is így van)Amúgy nagyon jó lett.Nekem maximálisan tetszik!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Nekem szimpatikus az, hogy a saját pozícióm rögtön megjelenik, valamint az, hogy már csak három hetes a "jövendölés" (ami még így is bőven sok).

  Viszont hiányolom a szöveges előrejelzést a második/harmadik napra, a térképes előrejelzést az elejéről pedig különösen. Igazán nem kéne még a hójelentést is előbbre venni, elvégre az a leglényegesebb információ. Bár kicsi az ország, igen nagy lehet az eltérés az egyes régiók között, pláne most pl. a köd feloszlása/megmaradása esetén.

  A hosszútávú előrejelzés jó volt eddig is, miért jó a köpönyeges dizájnt egy az egyben lemásolni? Ez a "mit vegyünk fel holnap?", mint sokak régi kérése, meg ezek a figurácskák valahogy engem az óvodára emlékeztetnek, újabb jele annak, hogy az egykoron komoly és szakmai Időkép inkább a dizájn és a kommersz irányba húz sajnos. Persze, minden a pénzről és a látogatottságról szól, tudom....

 • Ja, amúgy csak a szél előre jelzést hiányolom egy kicsit. :/

 • Ez az!! Nekem nagyon tetszik, nagyon szuper lett! Sokkal jobb lett! Gratula a szerkesztőségnek!! :)

 • Elolvasva az összes hozzászólást, többeknek, a régi jobban tetszett! Személy szerint nekem az új nagyon bejön. Talán azért vagytok most még "ellene" mert új és nem szoktátok meg. Idővel jobb lesz és megszokjátok. Hajrá Időkép!

 • Ez így jó ahogy van! Nekem bejön, átlátható és még segít öltözni is :))

 • holnap CHANEL sálat vegyünk!:):)

 • A style kicsit köpönyeg, de amúgy nem rossz!

 • nekem tetszik,egész jol sikerült

 • Ez eszméletlen jó lett!!! :)
  Nagyon, de nagyon megérte a több hónapos munkát!!
  Amúgy meg nem kritizálni kéne, hanem inkább fordítva!!!
  Tudom a szokás nagy úr, de meg lehet könnyen szokni!!
  Elvileg az időkép csapatának is nagyon jó érzés, ha dicsérik a munkájukat, és ezzel a fejlesztéssel is ugyanezt kéne..
  De tényleg eszméletlen jó lett!! :))

 • Szerintem egész jól sikerült az új előrejelzési oldal. Gratula! Jó ötletnek tartom az öltözködési tanácsadót is...

 • tényleg szeretem az időképet, de ez nagyon nem tetszik...épphogy túltettem magam a régebbi stílusváltáson...sokkal jobb volt a stilizált, kevésbé zsúfolt előrejelzési aloldal...

 • Nagyon szép! Gratula!! :)

 • Tetszetős :)

 • ...szél előrejelzés tényleg hasznos - volna...
  e mellett minden elismerésem, csak így tovább!

 • Sziasztok!

  Azzal kezdeném, hogy tényleg jó a fejlesztés. A 14 éves legkisebb lányom azt mondta a kis figurára, hogy " cuki ":)
  Viszont, amit nagyon hiányolok, az a szél előrejelzés. Lehet, hogy csak nekem, de ez volt a "heppem" mindég megnéztem mire számíthatok.
  Ehhez kapcsolva teregettem ki a ruhákat (van-e értelme, beszárad-e stb.) vagy éppen tegyem védettebb helyre a kocsi helyett kiszolgáló bringámat, elfújja-e vagy sem.
  Szóval a szél előre jelzés is jó lenne, ha ezen túl is lenne.
  És ha már írok itt jegyezném meg, hogy én nem vagyok facebook rajongó, jó lenne, ha a kommentek továbbra is itt lehetnének az oldalatokon, nem pedig a facebookon. Valahogy rossz érzéseim vannak vele szemben, és én ott nem fogok semmit sem csinálni, nem is tudom minek van egyáltalán....

 • Imádom az új előrejelzést! Gyermeki lelkemnek pont megfelel, vidám, játékos.

 • Ez alati jo , minden elismeresem...

 • Nagyon jó!!! Gratula! Csak így tovább! :)

 • Nagyon kreatív és ötletes! Gratulálok!

 • Grat!Így tovább!

 • Nagyon jó lett. Gratulálok!!!

 • Szép munka, gratulálok !

 • Szuper lett!

 • Hát ez szuper jó lett,nagyon tetszik!!!! :D :D

 • mit vegyek fel holnap: MINDENT

 • Nagyon jó és tetszetős lett az oldal,most már csak el kell találni az időjárás előrejelzést! :O)
  Gratula :O)

 • A kis öltözködő figurák tényleg murisak kissé, nyilván az ötletet az adta, hogy vannak WS időjárás állomások (A Conrad katalógusban is látni néhányat), aminek van ilyen funkciója, megjelenít egy kis figurát különféle ruhadarabokban. :) Nekem legjobban a napi előrejelzések váltakozó háttere tetszik a legjobban.

 • Sziasztok!
  Nekem is furcsa kicsit,de tetszik.Bár a kis figura kissé nevetséges,mert gondolom mindenki tudja ,hogy télen kabátban menjen ki. Sapkát,sálat pedig én sosem hordok,szóval... :D

 • Először csak pislogtam, mikor a könyvjelzőre kattintás után (az előrejelzés van felvéve) a köpöny... jött be. Szóval, ha már itt vagyok, nézzük. Kicsit lassan - a reggeli kávé előtt - az apró ismerős jelek alapján kezdett derengeni, hogy még sem kattintottam mellé. :) Alapjába nincs gondom a fejlesztéssel, azonban azt sajnálom, hogy kissé az informativitás rovására megy a külcsín. Értem ez alatt a sorrendiséget, és a - szerintem - elnagyolt méreteket. Én a stylist-emberkén jót röhögtem, mert egy vicc jutott az eszembe: Tél derekán, a debil gyerek a jó meleg lakásban szól az apjának, hogy ki szeretne menni az udvarra cseresznyét szedni. Az apa furcsállva válaszolja, hogy esik a hó és hideg van, mire a gyerek: - Tudom, sapka sál... Bármennyire morcosnak tűnik az írásom, az időkép első számú időjárás előrejelző portál címét nálam nem veszélyezteti leminősítés. Majd megszokom. :) Míg el nem felejtem, a szél előrejelzést sem találom... ;)

 • Ez állat jó :) Respect!!!!

 • Jó az újítás, de szerintem mindenkinek más a hőérzete! Én például már +18˚C-ban már rövidnadrágban vagyok ha tavasz van, napsütésben és ha nem fúj a szél. Nem vagyunk egyformák. De ez az öltözködési tanács, nem mindenkinek jó!!! Nekem legalább is ne tanácsoljon senki hogy miben legyek!

 • Csak így tovább szép fejlesztés.

 • Bocsi! Nekem nem tetszik igazán,szerintem a régi sokkal profibb volt.

 • Nagyon tetszik, gartulálok!

 • Nagyon jó lett srácok! Kis humoros figurák.

 • hurrá x 3 faktoriális

  (külön tetszik, hogy a napi minimum is grafikon-szerűen mutatja a tendenciát, erre már régen vártam. most ez is eljött.)

 • Tetszik :) Nagyon Hangulatos :) Főleg a havas része :)
  Kíváncsi vagyok mijen lesz,ha majd Viharos idő lesz :)
  Grat!

 • Nagyon jók a fejlesztések! Gratulálok! :)

 • "Mit vegyünk fel holnap?" :) gyengébbek kedvéér,akiknek nem világos hogy -10be nem a rövidgatya+póló szerelés az ideális.

 • Gratulálok! Nagyon jó! Informatív és humoros is!

 • Jó lett,nekem tetszik!A beállított város valóban vissza ugrik Bp-re.Ezt leszámítva SZUPI!

 • Szép, látványos lett.
  Pár perc alatt hozzá lehet szokni.
  Csak így tovább!

 • @KimiRoland

  Valóban bosszantó, hogy visszaugrik Budapestre az előzőleg beállított település.

 • Nekem nagyon tetszik!!! Szép ötlet

 • Nagyon tetszenek az új ikonok és animációk, viszont hiába keresem a korábban megszokott pöttyöket az előrejelzésben a napok alatt, ami a várható csapadékmmennyiségre utal. Ezek miért szűntek meg??

 • Nagyon tetszik.

 • Nekem is tetszik!! :)

 • naggyon láájk :D

 • nagyon szép és nagyon jó gratula. Engem csak 1 dolog idegesít. Előrejelzésnél állandóan átáll budapetsre pedig ennél meszebb már nem lehetnék tőle. Szombathely Ha átállítom az sem segít rajta nem állítódik át. Néha jó gyakran nem. Mi lehet a gond?

 • Igazán jól sikerült, nagyon tetszik! :) Remélem sz öltözködési tanácsért kaptok reklámpénzt! ;)

 • Fajin nagyon :)

 • Nagyon interaktív és dinamikus lett az előrejelzés! Én már látom magam előtt, hogy 10 év múlva már 3D radaron lehet követni a viharok animációját...:)

 • Igazán aranyos és találó kis fejlesztés! Időkép én így kedvellek! :DD

 • Nekem is tetszetős. Az tény, hogy haladnak a korral :D Csak így tovább!

 • csak gratulálni tudok!!! tátott szájjal olvastam, nagyon szép és jó ötlet! :)

 • Én nekem nagyon tetszik és csak így tovább!Hajrá IDŐKÉP!

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak