illusztráció illusztráció

Mesebeli éj az erdőben

Fantasztikus hangulatú a tavaszi erdő a csillagoktól sziporkázó éj leple alatt - különleges felvételek következnek!

Stábunk hétfő éjjel tett újabb látogatást a Bakonyban, a Hárskúti Hágóhoz közel, 590 méter magasan, és csodálatos fotókat sikerült készítenünk az éppen kizöldült fák alatt. Bármilyen hihetetlen, minössze 3 napja majdnem ugyanitt még havas mezőket kaptunk lencsevégre!

És bár a tiszavirág életű hópelyhek a hétvégén már tüneményes emlékfoszlánnyá halványultak az erdő időtlen emlékezetében, mégis különleges időszakát éli most a flóra és a fauna. Ez ugyanis az a - mindössze néhány napig tartó időszak - amikor a fák már zöldek, de  a lombkorona még nem zárul be, látszik a csillagos égbolt a friss levelek között.

A felvételek egy részét teljes sötétségben készítettük (tehát csak csillagfény szűrődött át a lombok között), míg más képeket egy különleges, UV-fényt kibocsájtó mini LED-es derítővel világítottunk meg alulról, hogy a színek jobban kijöjjenek. Vannak olyan fotók is, amelyeknél a melegfehér autofókusz szegédfényt is hagytuk érvényesülni, így jöhetett össze ez a csodálatos színvilág.

Mindezeken túl viszont fontos kiemelnünk, hogy az égvilágon semmiféle digitális utómunkálatot nem végeztünk a képeken (még csak nem is HDR fotók), közvetlenül a tükörreflexes gépről töltöttük fel őket cikkünkbe és képtárunkba. Válogatásunk a mintegy 100+, ma éjjel készült felvételből - 

(Figyelem, ugyanezen képek nagyobb felbontásban - és még további kb. 30 fotó - megtalálhatóak Képtárunk Tavasz rovatában!)

Ugyanezen képek nagyobb felbontásban (és még további kb. 30 fotó) megtalálhatóak Képtárunk Tavasz rovatában!

Legközelebb megpróbálunk majd 4K felbontású Timelapse videót is összehozni ugyanezzel a hangulatvilággal - ehhez azonban még némi technikai előkészületre szükségünk van.

Reméljük, tetszettek a képek - várjuk nézőink, olvasóink véleményét, észrevételeit. Köszönjük!

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés