Elkészült mezőgyáni és győri radarunk, hamarosan 0-24 követhető lesz a radarképünk

| 2019. július 11. 18:52 | Frissítve:
Már 13 radar üzemel Magyarországon és még ugyanennyi határainkon túl. Hamarosan folyamatosan elérhető lesz saját radarképünk.

Szerdán az esti órákban beemelte a daru a keleti határunknál fekvő Mezőgyánon következő radarunkat. Az éjszakába nyúló munka eredményeként teljesítetté váltak idei terveink, így az idei viharszezonban összesen 13 magyar, a közép-kelet-európai régióban (beleértve adriai radarunkat) összesen 26 lokátor figyeli már a viharok mozgását és most először Erdély nyugati területeire is "belátunk" már.

Az új radar része a hazai radarmodernizációs projektünknek, melynek részeként a 2010 óta működő radarhálózatunk elemeit jóval fejlettebb technológiájú vevőegységekre cseréljük, melyek a gyengébb csapadékot is jóval nagyobb érzékenységgel detektálják. Ilyen újgenerációs megoldás működik 2019-től Felsőszölnökön, Gyékényesen és Győrszentivánban is, melynek köszönhetően a Dunántúlon már jelenleg is rengetegett fejlődött radarképeink részletgazdagsága, és hála a mostani új mezőgyáni radarnak, immár a keleti országrészben a legújabb technológiával tudjuk követni a csapadék mozgását.

A fejlesztést követően észlelőink számára hamarosan éjjel-nappal, nonstop elérhetővé tesszük radarképünket

Terveink szerint 2020-ban a középső országrészben jelenleg is üzemelő radarjaink egy részét is "frissítjük", illetve tovább folytatjuk nemzetközi terjeszkedésünket, így újabb adriai radarokat telepítünk, ill. Bécsben a ZAMG-vel együttműködésben elindul első 2,4 méter átmérőjú vevőantennás "óriásradarunk".

A MeteoSense (Időkép + Meteopress) radarhálózat 2019 júliusában (sárgával az előkészítés alatt álló helyszínek)


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |