Péntektől már több napsütés

| 2014. július 31. 16:04 | Frissítve:
Az eseménydús és izgalmas szerda délután és éjszaka után a hétvégén már a napsütésé lesz a főszerep.

Csütörtök reggelre elcsendesedett az idő, a szerdai zivatarlánc feloszlott. Délután indult be délnyugat felől és végigvonult az országon északkelet felé, heves zivatarok, felhőszakadások, özönvíz, diónagyságú jég kíséretében. Zala megyében nem egy települést elöntött a víz, Kisbéren és térségében 4 cm nagyságú jég esett, helyenként áramkimaradások voltak, hogy csak néhányat említsünk.

Csütörtökön zivatarlánctól már nem kellett tartani, elszórtan azonban még kialakultak záporok, zivatarok és többnyire felhős volt az ég felettünk, a légmozgás gyenge maradt.

Hétvégén több napsütés, de zivataros vasárnap

Péntektől már egyre több napsütésben bízhatunk.

A hét utolsó munkanapján egyre több napsütésben bízhatunk, a Dunától keletre napos, sokfelé derült idő is lehet. Felhősebb a Dunántúl felett lesz az ég, zápor, zivatar is főként ott alakulhat ki. Az enyhe hajnal után 27-33°C-ig melegszik a levegő, 30°C alatt nyugaton marad a hőmérséklet.

A hétvégén tovább javul az idő és lassan melegszik a levegő. Az enyhe 17-21°C-os hajnalokat követően 29-33°C-ig melegszik a levegő, vasárnap keleten már 34°C-ot is mérhetünk. 

Zápor, zivatar vasárnap délután viszont többfelé kialakulhat, helyenként heves zivatar is  lehet felhőszakadással, viharos széllökésekkel, esetleg jégesővel. A délies szél a Dunántúlon napközben felélénkülhet. 

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt olvashatják. 


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |