Mikor jön a tél?

| 2011. október 27. 22:00 | Frissítve:
Folytatjuk nagysikerű tavaszi kísérletünket, ezúttal a tél megérkeztét lehet folyamatosan figyelemmel követni.

Sokak kérésére folytatjuk a februárban bemutatott "Mikor jön a tavasz?" kísérletünket, melyben bizonytalanságot sugalló körmondatok helyett a végletekig egyszerűsítve válaszoltuk meg a látogatóink tízezreit motiváló kérdést. A kísérletet akkor 22 ezeren lájkolták.

Egyszavas* honlap kísérletünk következő állomása a tél megérkeztéről tudósít, bátran lehet tehát felvenni a kedvencek közé. A tél megérkeztét a tavaszinál is egyszerűbb megfogni: azt a napot várjuk, amikor e télen először havazik több magyar nagyvárosban is. Természetesen annak kicsi az esélye, hogy ez egy napon történjen meg minden megyeszékhelyen, de igyekszünk tekintettel lenni arra, hogy minél több honfitárs "télészlelése" essen egybe előrejelzéseinkkel.

* egyszavas = néha több szavas, de mindenképp tömör megfogalmazású

Akkor mikor is jön?

Egyelőre tartósan marad a késő őszi idő és bár az első havazás már megtörtént a magasabb hegyeinken, a síkvidéken még nem havazott. Erre a sokéves átlag szerint a november eleji, melegebb teleken a november végi napokon, általában az északnyugati régióban szokott elsőként sor kerülni.

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a fenti dátumok csupán a sokéves átlagot tükrözik, idén télen jó eséllyel máskor is érkezhet az első hó.

www.idokep.hu/tel

Fenti aloldalunk természetesen nem helyettesíti teljes értékű előrejelzésünket, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy mihamarabb értesítsük kíváncsi látogatóinkat a közelgő évszakváltásról. Tartsanak velünk!

Az Időkép csapata


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |