Nagy eső jön

| 2010. május 14. 1:50 | Frissítve:
Szombattól jelentősen megváltozik időjárásunk: szakadó eső, 10 fok körüli hideg várható hétfőig.

FelhőszakadásMarkáns változás következik be hazánk időjárásában a hétvégétől, a kellemes tavaszi meleget és a tornádóval induló zivatarszezont egy mediterrán ciklon töri meg.

Szombaton még - elsősorban keleten - fordulhat elő zivatar, máshol esőre, záporra készülhetünk. Vasárnap, a ciklon áthaladtát követően aztán északira fordul a szél, és megkezdődik a hidegebb levegő beáramlása, a levegő fokozatosan 10 Celsius fok körüli értékre hűl majd.

A legerősebb a Dunántúlon lesz a szél, nem kizárt, hogy egy-egy széllökés ereje eléri majd az erősen viharos 100 km/h-t is (a meteorológia a 119 km/h-t meghaladó szélerőt hívja orkánnak).

Kendig-csúcs szél
A Kőszegi-hegységben mért pillanatnyi szélerőt nyomon követhetik majd a Kendig-csúcson, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. által üzemeltetett időjárás állomás 5 percenként frissített grafikonján.

Balatoni viharÉrdemes megemlíteni, hogy a fagyhatár akár 1200 méterre is lejöhet, ám annak esélye mégis igen kicsi, hogy vegyes vagy szilárd halmazállapotú csapadék (havas eső vagy hó) essen. Nem lenne mégsem egyedi, ha ilyen történne, tavaly május 30-án havazott a Kendig-csúcson, a hőmérséklet akkor 1-2 fok között ingadozott.

A legfrisebb előrejelzések szerint a Dunántúlon fog a legtöbb eső is esni, a várható csapadékösszeg hétfő estig elérheti a 120-130 millimétert is!

Keddtől lassú javulásra a számíthatunk, a hőmérséklet 20 fok alatt marad.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |