Nagyítható radarkép

| 2012. január 9. 2:19 | Frissítve:
Megújuló radarkép vizualizációnk lehetőséget nyújt arra, hogy tetszőleges régiókat a korábbinál jóval részletesebben jelenítsünk meg.

Mint azt érdeklődő felhasználóink bizonyára észrevették, az elmúlt napokban megkezdődött a közérdekű radarkép vizualizációjának megújítása aloldalunkon.

Bár az átalakítás kényszerű kellemetlenségekkel is jár - mint például a videó átmeneti hiánya, illetve az ideiglenes, egyelőre csupán határokat és városokat ábrázoló referencia-háttér használata, máris számos új funkció elérhető, illetve kipróbálható rajta.

Először is, a megjelenő térkép felbontása kétszeresére nőtt; a korábbi, 420 pixel széles verzió helyett immár teljes oldalszélességű változat látható alapértelmezésben is.

Ha még ez a részletgazdagság sem volna elegendő, akkor jól jöhet  az új "nagyító" funkció használata, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen - tetszőlegesen kiválasztott - régiót, várost vagy annak környezetét - korábban még nem látott felbontásban nézegethessük. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a kérdéses pont fölé navigálni az egérkurzorral, és néhány pillanat múlva egy felugró ablakban megjelenik a nagyítás.

Az Időkép vizualizációjában ehhez saját fejlesztésű, "részlet-kiemelő" eljárásunkat használjuk, amely nem az alapinformáció egyszerű (pixeles) nagyítása, hanem egy több dimenziós matematikai modell; a körkörös és lineáris élsimítás mellett megpróbája "visszafejteni", hogy a pixeles alapinformáció vélhetően milyen tényleges térbeli eloszlást takar. Így például, ha egy zöldes, közepesen erős csapadékmezőben van egyetlen, sárgás - intenzívebb reflektivitású pixel, akkor feltételezhető, hogy annak van egy erősebb "magja", nagy átlagban középen, közel-egyenletesen simulva bele a mező széleibe.

Mint azt korábban írtuk, a videó verzióra még néhány napig várni kell; jelenleg a funkciók tesztelése és a háttérkép színeinek, megjelenésének kialakítása történik.

Reméljük, ha majd térképünk elnyeri végleges formáját, mindenki hasznosnak találja majd az újításokat; addig is, a megjelenéssel és a nagyítás funkcióval kapcsolatban is kíváncsian várjuk érdeklődő nézőink észrevételeit, javaslatait.

Köszönjük!
2011. január 8.
Időkép.hu


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |