Napos hétvége

| 2012. június 11. 0:43 | Frissítve:
Még néhány zivataros nap vár ránk, de cserébe utána igazi nyárias, napsütéses időben lehet részünk.

Hazánk egyes területein viharos hétvégén vagyunk túl, a kiterjedt zivatarrendszerek mellett még szupercellákkal is találkozhattunk, melyek közül az egyik a Pécs-Baja-Szegedet érintő, több száz km-es útja során sajnos 3-4 cm-es jégdarabjaival sok helyen okozott károkat is. 

Balra a pécsi szupercella.

 

A vasárnap is zivatarosan zárult, a konvektív rendszerek esti villámparádét eredményeztek. A Tiszántúlon és Szlovákiában is mezoskálájú rendszer alakult ki, utóbbit rendkíül heves villámtevékenység kísérte, így az ország északi feléről csodás villámfotókat készítettek észlelőink.

Jobbra a szlovák rendszer.

Nos, a hét első napjaiban maradnak az ilyenkor átlagosnak mondható hőmérsékletek és egészen csütörtökig folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás: ezt követően azonban anticiklon épül ki felettünk és a hét második felében már csökken a csapadékhajlam, olyannyira, hogy a hétvégén várhatóan igazi, napsütéses strandidőben lesz részünk, 30 fok körüli maximumokkal: így az esernyők helyett ekkor már a naptejet kell magunkkal vinni, hogy bűrünknek megfelelő védelmet nyújthassunk. A Balaton már most is 22-23 fokos, érdemes lesz tehát ellátogatni a magyar tenger partjára!

 


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |