illusztráció illusztráció

Napos hétvége jön fagyos reggelekkel

Helyenként -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet a hajnali, reggeli órákra.

A pénteki havazást követően szombatra mindenhol kitisztul az ég, sok-sok napsütésben lesz részünk, csak néhol lehetnek kisebb kósza felhők az égen. Csapadéktól ezen a napon nem kell tartanunk. Az északnyugati szél a Dunántúlon és északon helyenként még élénk lehet. Viszont visszatérnek a kemény hajnali fagyok. Általában -10 és -4 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet szombat reggel,

de a hóval borított, szélvédett tájakon -10 fok alatti minimumokat is mérhetünk.

Napközben 0 és 6 fok közé megszik a levegő.

illusztráció
Jeges csoda Fonyódon | Fotó: Takács Ákos

Vasárnap is sokat fog sütni a nap, az esernyőkre továbbra sem lesz szükség. Ugyanakkor északkeleten lehetnek felhősebb körzetek is, valamint délután, este nyugatra, északnyugatra vastagabb fátyolfelhők érkezhetnek. Reggelre helyenként párássá, ködössé válhat a levegő. Általában nem lesz jelentős a légmozgás, csupán az Alpokalján élénkülhet meg napközben a délies szél. A reggel ismét fagyos lesz, a minimumok az ország nagy részén -10 és -5 fok között alakulnak, de a fagyzugos, havas tájakon még hidegebb időre van kilátás. Kora délután 1 és 7 fok közötti maximimokat mérhetünk.

illusztráció
A jeges Balaton | Fotó: Gellért Attila

Hétfőn kezdetben naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, majd délután nyugat felől megvastagszik a felhőzet, de csak késő este érkezhet északnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék. Az éjszaka folyamán egyre nagyobb területet érinthet a csapadékhullás, számítani kell vegyesen esőre, havas esőre, havazásra és ónos esőre is. A jövő hét első napján a déli-délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hajnal fagyos lesz, helyenként erősebb fagyra még mindig számítani kell. Napközben pedig 2 és 8 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Balintbrigitta86 (Fonyód)

Szavazás

Örülsz neki, hogy kisüt a nap?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés