Napsütés vs. rák

| 2008. július 17. 14:54 | Frissítve:
Ahogy elkezdődött a nyár, mindenhonnan azt halljuk, hogy ne vigyük túlzásba a napozást, ha lehet teljesen kerüljük. Ám a napfény azért kis mértékben egészséges.
Egyre többször hallunk, illetve olvashatunk arról, hogy a napozást kerülni kell, nagyban elõsegíti a rák kialakulását.

Olasz kutatóorvosok szerint 2 óra napozás felére csökkenti a prosztata-, az emlõ-, és a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Kijelentésüket azzal igazolták, hogy a napfény hatására szervezetünkben keletkezõ D-vitamin védelmet nyújt még a fertõzõ, az autoimmun, a szív és érrendszeri betegségek ellen is. Emellett a Bostoni Egyetem endokrinológiai tanszéke által publikált tanulmány is megerõsíti a napfény jótékony hatását.

A D-vitamin hiánya meglehetõsen gyakori jelenség, mely szélsõséges esetekben 250%-kal is megemelheti a vastagbélben kialakuló rosszindulatú daganatok megjelenésének valószínûségét.
„Elõfordul, hogy a bõrráktól való félelmünk miatt nem megyünk ki a napra, ám ezzel sokkal nagyobb kárt okozunk a szervezetünknek!”- jelentette ki Patrizio Mulas, az Olasz Kórházi Bõrgyógyászok Szövetségének elnöke.

Forrás: Index / MTI


*** Július 1. és július 31. között továbbra is jelentõs kedvezménnyel, mindössze 29.900 Ft+áfa áron vásárolható a Balaton partján telepítésre kerülõ idõjárás-állomás. A részletek megtalálhatóak fõoldalunkon. ***

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |