illusztráció illusztráció

Napsütés vs. rák

Ahogy elkezdődött a nyár, mindenhonnan azt halljuk, hogy ne vigyük túlzásba a napozást, ha lehet teljesen kerüljük. Ám a napfény azért kis mértékben egészséges.

Egyre többször hallunk, illetve olvashatunk arról, hogy a napozást kerülni kell, nagyban elõsegíti a rák kialakulását.

Olasz kutatóorvosok szerint 2 óra napozás felére csökkenti a prosztata-, az emlõ-, és a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Kijelentésüket azzal igazolták, hogy a napfény hatására szervezetünkben keletkezõ D-vitamin védelmet nyújt még a fertõzõ, az autoimmun, a szív és érrendszeri betegségek ellen is. Emellett a Bostoni Egyetem endokrinológiai tanszéke által publikált tanulmány is megerõsíti a napfény jótékony hatását.

A D-vitamin hiánya meglehetõsen gyakori jelenség, mely szélsõséges esetekben 250%-kal is megemelheti a vastagbélben kialakuló rosszindulatú daganatok megjelenésének valószínûségét.
„Elõfordul, hogy a bõrráktól való félelmünk miatt nem megyünk ki a napra, ám ezzel sokkal nagyobb kárt okozunk a szervezetünknek!”- jelentette ki Patrizio Mulas, az Olasz Kórházi Bõrgyógyászok Szövetségének elnöke.

Forrás: Index / MTI


*** Július 1. és július 31. között továbbra is jelentõs kedvezménnyel, mindössze 29.900 Ft+áfa áron vásárolható a Balaton partján telepítésre kerülõ idõjárás-állomás. A részletek megtalálhatóak fõoldalunkon. ***
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés