Nyári meleg zivatarokkal

| 2013. július 4. 12:54 | Frissítve:
Július első hétvégéjén marad a meleg, nyári idő, azonban megnő a záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége.

A héten beköszöntött meleg, nyárias időjárás hosszú időn keresztül állandósulni látszik térségünkben, péntektől azonban labilisabb, nagyobb nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk, így hétvégére jelentősen megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye.

Szombaton és vasárnap nedvesebb, labilisabb légtömegek határozzák meg időjárásunkat, így a napsütés mellett magasra törő gomolyfelhők képződnek és több helyen - legkisebb eséllyel a jelenlegi számítások alapján keleten, délkeleten - záporok, zivatarok szakíthatják meg a strandidőt. Hevesebb események kialakulására is jó esély mutatkozik, elsősorban a középső tájakon és a Dunántúlon intenzív villámtevékenység, felhőszakadás, viharos erejű kifutószél, helyenként jégeső is kísérheti a zivatarokat. Továbbra is marad azonban a nyári meleg, 30 fok körüli, a tartósabban napos tájakon kevéssel afölötti értékekkel, zivatarok idején azonban jelentősen, akár több, mint 10 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet.

A jövő hét elején aztán észak, északnyugat felől szárazabb, stabilabb levegő áramlik fölénk, így egyre kevesebb helyen alakulhat ki újabb zápor, zivatar.

A meleg, júliusi idő tartósnak ígérkezik, legalább a jövő hét második feléig enyhe hajnalok és 30 fok körüli vagy egy-két fokkal ezt meghaladó hőmérsékletű délutánok garantálják az igazi nyaralóidőt.

Álló-és folyóvizeink hőmérséklete a következő napokban tovább emelkedik, a  Balaton Siófoknál jelenleg 21, a Velencei-tó Agárdnál 23, a Fertő-tó és a Tisza-tó pedig 22 fokos.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

A cikkünkben megjelent fotókat köszönjük Ágics Évinek és Fülöp Lászlónak!


hirdetés


Cimkék: , , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |