Nyárzáró hidegfront

| 2016. szeptember 17. 11:49 | Frissítve:
Záporokkal, több helyen felhőszakadással kísért zivatarokkal megérkezett a nyárzáró hidegfront, vége a szeptemberi nyárnak.

Szombat virradóra hidegfront érte el térségünket nyugat felől. Eleinte a Dunántúlon, majd az északi és a középső tájakon is egyre többfelé alakult ki zápor, helyenként zivatar.

Nikolai fotója Budapestről, köszönjük!

A reggeli órákban délnyugat felől egy újabb csapadéktömb érkezett, mely sűrű villámlásokkal és felhőszakadással a Balatonon, a Velencei-tavon és a fővároson is átvonult és nagy sebességgel robogtak tovább a zivatarok északkeleti irányba. A főváros előtt 20-30 mm-nél több csapadék is hullott. Az idei szeptemberre átnyúló strandidőt ezzel villámshow zárta a Balatonon.

Villámshow a Balatonon

Saska fotója Badacsonytomajból, köszönjük!

A front mögött egyre többfelé felszakadozott a felhőzet, ám délutántól újra erőteljes gomolyfelhő-képződés indult be, és főként a Dunántúl északnyugati harmadán, a főváros tágabb környezetében, valamint a Tiszántúlon alakultsk ki újabb zivatarok, melyekt több helyen is valóságos villámshow és felhőszakadás kísért.

Kocsi Zsanett panorámaképe Tatabányáról, köszönjük!

Este 7 óra körül a főváros térségére is újabb zivatar csapott le. Széchenyi-hegyen működő webkameránk gyorsított felvétele:

Soroksárra így érkezett az esti zivatar:

Jónás Károly lenyűgöző fotója, köszönjük!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |