Nyugatra és északra érkezik a lehűlés

| 2019. augusztus 31. 13:49 | Frissítve:
Míg keleten 30 fok felett tetőzik a hőmérséklet, hétfőn a nyugati és északi tájakra megérkezik a lehűlés. Záporok, zivatarok is itt várhatók.

A legfrissebb prognózisok alapján a jövő hét első napjai hozhatják meg a változást időjárásunkban. Várhatóan az északnyugati tájakra már

hétfőn megérkezik a hidegfront,

a légmozgás északnyugatira fordul, eleinte megélénkül, majd a délutáni, esti órákban a Dunántúlon megerősödik. Az éjszaka folyamán egyre nagyobb területen feltámad a szél, nyugaton viharos széllökések is lehetnek. Kezdetben északon, északnyugaton, délután a Dunántúlon is kialakulhatnak záporok, zivatarok. A zivatarcellákat heves kísérőjelenségek, mint jégeső, felhőszakadás kísérhetik. 

Kezdetét veszi a lehűlés, északnyugaton a legmelegebb órákban 30 fok alatt marad a hőmérséklet, máshol azonban még 30 fok feletti értékekre, kánikulára számíthatunk napközben.

Az Időkép WRF hőmérsékleti előrejelzése hétfőre

Kedden szintén a Dunántúlon és északon lesz frissebb az idő, de

egyre több helyre megérkezik a lehűlés,

csak keleten, délkeleten haladhatja meg a hőmérséklet a 25 fokot. Az északi légmozgás erős, többfelé viharos lehet. Sok felhő lesz felettünk, főként a Dunántúlon és északon fordulhat elő eső, zápor, igaz nem túl nagy mennyiségben.


Fotó: Kelemenné Gladys Viktória

A hajnalok is egyre hűvösebbnek ígérkeznek, szerdán reggel 9 és 18 fok közé hűl a levegő. Kelet felé elhagyja térségünket a front, egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Napközben 22 és 29 fok közötti maximumokat mérhetünk. Egy-egy zápor zivatar mindössze a Dunától keletre alakulhat ki, az északias szél is itt lehet már csak élénk.

Csütörtökön sok napsütés ígérkezik, mérsékelten meleg, kissé szeles időre van kilátás. Ismét erősödik majd a felmelegedés, a csúcshőmérsékletek azonban előreláthatólag 30 fok alatt maradnak.

Borítókép: Kelemenné Gladys Viktória


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |