Szélvihar, nagy eső

| 2014. október 19. 19:23 | Frissítve:
Erős hidegfront hoz nagy esőt, lehűlést, viharos szelet, a hegyekben hózáporok is lehetnek. Korábban az OMSZ piros figyelmeztetést adott ki szélre.

Kedd reggelre megérkezett az első hidegfront. Napközben átmenetileg megszűnt a csapadék és felszakadozott a felhőzet. A többfelé élénk északnyugati szélben még többfelé 20 fok közelébe melegedett a levegő.

Jobbra: az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára szóló figyelmeztető előrejelzése - piros szélriasztás

Markáns hidegfront jön

Szerda reggelre érkezik egy újabb hidegfront, és ez fogja meghozni az igazi, markáns változást. Sokfelé ismét csapadékos időre ébredhetünk, esőre, záporokra, helyenként zivatarokra kell számítani, egyes tájainkon jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, a hegyekben hózáporok is lehetnek. A front mögött az északnyugati szél viharossá fokozódik, a Dunántúlon 90-100 km/h-s lökések is előfordulhatnak. A hideg levegő beáramlása miatt mindössze 6 és 12 fok közötti maximumokra van kilátás. A szél miatt a Balaton déli partjára ismét kiönthet a tó vize.

Az Időkép WRF előrejelzési modelljének csapadékprognózisa az éjszakára

Viharos szél, hózáporok az ünnepnapon

Nemzeti ünnepünkön is sok felhő lesz felettünk, eső, zápor helyenként előfordulhat, a hegyeinkben pedig egy-egy hózápor is kialakulhat. Viharos lesz az északi, északnyugati szél, mely megzavarhatja a szabadtéri programokat, illetve egyes rendezvények akár el is maradhatnak. A hajnali órákra mindössze 2 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, a kevésbé szeles északkeleti tájakon talajmenti fagy sem zárható ki. A legmelegebb órákban mindössze 7 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet, a viharos széllel együtt pedig hőérzetünk nagyon alacsony lesz.

Pénteken is folytatódik a szeles, hideg idő, többfelé számíthatunk dél felől esőre, záporokra.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |