Őszies idő pünkösdvasárnapon

| 2020. május 29. 22:19 | Frissítve:
Május, egyben a meteorológiai tavasz utolsó napja hűvös, szeles, többfelé csapadékos időt hoz.

Az idei évben a meteorológiai tavasz utolsó napja, mely egyben pünkösdvasárnap is, meglehetősen hűvös, kellemetlen időt hoz az ország nagy részére.

A megszokott nyugatias irány helyett ezúttal északkelet felől érkezik fölénk egy ciklon, melynek hatására országszerte beborul az ég, és többfelé elered az eső. Szárazabb idő, kevés napsütés csupán délen, délkeleten lehet. A meteorológiai szaknyelven retrográd ciklonok (melyek keletről nyugat felé vonulnak) pontos útvonalának előrejelzése az egyik legbonyolultabb feladat, a jelenlegi számítások alapján úgy tűnik, a legtöbb csapadék északon és a Dunántúlon eshet,

helyenként 10 mm-nél is több.

Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, ez még tovább ront majd hőérzetünkön: északon csupán 11-14, máshol 15-20 fok lehet a legmelegebb órákban, 19-20 fokra a délen, délkeleten élők számíthatnak. Ezek a hőmérsékleti értékek inkább október, mintsem május legvégének felelnek meg.

Pünkösdhétfőre elvonul a csapadékot adó zárt felhőzet, a napos időszakok mellett felhőátvonulásokra számíthatunk, elszórtan egy-egy záporral. A szél továbbra is élénk, helyenként erős marad. Bár pár fokot emelkedik a hőmérséklet, 17-22 foknál így sem lesz melegebb.

A jövő hét második fele viszont meghozhatja a nyárias időt.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |