Párizst fenyegeti az áradó Szajna

| 2018. január 27. 11:21 | Frissítve:
A heves esőzések miatt áradó Szajna vízszintje a 6 métert is elérheti, Párizs belvárosa is egyre nagyobb veszélyben van.

A Szajna áradása miatt a folyóparti otthonok és üzletek egyre nagyobb veszélyben vannak. Az elmúlt időszak heves esőzései következtében megáradt folyó már néhány alagsorban repedéseket okozott, és ezen keresztül szivárgások vannak. Egy krími katona szobra az Alma híd lábánál - mely Zouave-ként ismert - szolgál vízmércéül a városban, melynek már combközepéig ért a víz pénteken. Az előrejelzések szerint a hétvégén a Szajna vízszintje tovább fog emelkedni, a normál vízszinthez képest több méterrel magasabb lesz a vízállás. A számítások szerint a

6 méteres magasságot is elérheti,

mely nagyjából 4 méterrel magasabb a szokásos szinthez képest. 

Forrás: Youtube/FRANCE 24 English

Az utak egy része már felázott, a hajóforgalmat pedig leállították, beleértve Párizs turisták által használt legfontosabb közlekedési útvonalát is. Felfüggesztették egy nagyon forgalmas helyi érdekeltségű vasútvonal forgalmát is, nem jár a metró sem a belvárosban, ahol szinte alig lehet közlekedni. A Louvre alsóbb szintjeit is lezárták az áradás miatt. A várost ugyanakkor elözönlik a csatornákból menekülő patkányok. Emellett már sok embert kellett kitelepíteni, több települést és Párizs egyik elővárosát is elárasztotta a víz, sok helyen errefelé csak csónakokkal lehet megközelíteni a házakat.

Forrás: BBC, Youtube

Borítókép: FRANCE 24 English


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |