Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Nyíregyháza
Hidegfront vet véget az enyhe ősznek

Hidegfront vet véget az enyhe ősznek

Pénteken egy hidegfront miatt sok felhő lesz az égen, több helyen kell ismétlődő záporokra, délen tartósabb esőre is számítani. Hosszabb napos időszakok a nap első felében északon, északkeleten lehetnek. A nyugatias szelet északon, északkeleten élénk, erős lökések kísérhetik. Délután 12-19 fokot mérhetünk, délen, délnyugaton marad hűvösebb az idő.

Szombaton az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, de délen és a Dunántúlon még felhősebb lehet az ég. Legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső, zápor. Az élénk, helyenként erős északnyugati szélben 12-16 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Vasárnap napos, csapadékmentes időre van kilátás. Északkeleten és Sopron térségében élénk lehet a légmozgás. Hajnalban többfelé fagyhat, valamint pára- és ködfoltok is kialakulhatnak, délutánra pedig 10 és 15 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn derült, napos időben lesz részünk. Északnyugaton élénk, néhol erős lehet a délkeleti szél. A többfelé fagyos, helyenként párás, ködös hajnalt követően napközben 10-16 fok várható. Kedden nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csak néhol nyugaton fordulhat elő gyenge eső. Délután 9-15 fokot mérhetünk.
Kiadta: Időkép (ma 10:39)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Őszi öltözet
Őszi öltözet
Hirdetés
22 P
18
8
jeles nap
23 Sz
15
4
jeles nap
24 V
13
-1
25 H
13
-3
26 K
12
-2
jeles nap
27 Sz
13
1
28 Cs
14
1
jeles nap
29 P
15
3
30 Sz
15
4
31 V
16
5
jeles nap
1 H
16
6
jeles nap
2 K
17
6
3 Sz
16
7
4 Cs
16
7
5 P
16
5
6 Sz
15
4
7 V
14
4
8 H
14
6
9 K
12
4
10 Sz
12
4
11 Cs
13
5
jeles nap
12 P
13
4
Hirdetés

Pollenjelentés

Gombák

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, de az elmúlt napok melegebb időjárásának köszönhetően helyenként még elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

Más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Pénteken hidegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, ízületi és görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt jelentkezhetnek. Felerősödhetnek a szívbetegek panaszai.

A szelesebb tájakon élők körében erős fejfájás is előfordulhat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken délen lehet tartósabb eső, máshol ismétlődő záporok eredményezhetnek vizes, csúszós útszakaszokat. Naposabb időszakokra a nap első felében északon, északkeleten számíthatunk, így ekkor ezeken a tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Északon, északkeleten élénk, erős nyugatias széllökések csökkenthetik jelentősebb mértékben a járművek menetstabilitását.

Reggel a szélcsendesebb dunántúli tájakon pára, köd is előfordulhat, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Pénteken sok felhő lesz a tó térségében, időnként kisebb eső, futó zápor is előfordulhat a tó egyes részeinél. Gyenge marad déli-délnyugati szél. Délután 13-14 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
12°C
Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken és szombaton gyakran lesz felhős az ég az Adria térségében. Pénteken többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar is, szombaton már csak elszórtan várható csapadék. Többfelé élénk, erős lehet a szél. Délutánonként 15 és 21 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
felhős
15°C
felhős
20°C
felhős
19°C
Horvátország térkép