Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Nyíregyháza
Szeles idő elszórt záporokkal, zivatarokkal
Hirdetés

Szeles idő elszórt záporokkal, zivatarokkal

Vasárnap a napos időszakokat többfelé zavarhatják fátyol- és gomolyfelhők. A nyugati és az északnyugati tájak kivételével többfelé kialakulhatnak még futó záporok, zivatarok. Sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban 14 és 21, délután 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak kezdetben délnyugaton fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. Az élénk, helyenként erős északi-északkeleti szélben 26 és 32 fok közé melegszik délutánra a levegő. Már többfelé frissebb lesz a hajnal.

Kedden változóan napos-felhős időre van kilátás. Egy-egy futó zápor, zivatar elszórtan délen és délkeleten fordulhat elő. Sokfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Szerdán erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialalkulhatnak záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharok is lehetnek. Többfelé élénk lesz a keleti-délkeleti szél. A legmelegebb órákban 26-31 fokot mutathatnak a hőmérők. Csütörtökön is többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, egyes tájainkon ismét kialakulhatnak hevesebb viharok is. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakulhat.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 19:33)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári ruha, esernyő
Nyári ruha, esernyő
Hirdetés
23 V
29
18
jeles nap
24 H
27
16
jeles nap
25 K
30
15
26 Sz
28
19
jeles nap
27 Cs
27
17
28 P
30
16
29 Sz
31
17
30 V
30
18
1 H
30
18
2 K
29
16
3 Sz
29
16
4 Cs
29
16
5 P
30
17
6 Sz
31
17
7 V
31
17
8 H
29
16
9 K
27
16
10 Sz
28
15
11 Cs
26
15
12 P
29
16
13 Sz
27
16
jeles nap
14 V
26
15

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékmagas
Lóromalacsony
Útifűközepes
Csalánfélékmagas
Hársalacsony
Szelídgesztenyeközepes
Libatopfélékalacsony
Gombákextrém
Erős pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan a magas, a pázsitfűféléké többfelé a nagyon magas tartományban alakul, az útifűé közepes, helyenként magas szintet érhet el.

A fák közül a szelídgesztenye pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes, esetenként magas tartományban alakul.

Közepes-magas koncentrációban jelen van a levegőben a ciprus- és tiszafafélék, valamint a hárs pollenje is.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül, így fejfájás, keringési panaszok, szívproblémák és görcsös panaszok egyaránt jelentkezhetnek.

Nagy lesz a sztrók és az infarktus kockázata.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Ugyanakkor szédülés, rosszullét és fáradékonyság is jelentkezhet.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások és a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban! Könnyen napszúrást kaphatunk.

10 és 16 óra között nagyon erős, illetve extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Ajánlott a napszemüveg viselése, illetve védjünk fejünket a nap tűző sugaraitól! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap a nyugati és az északnyugati tájak kivételével többfelé kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, emiatt az érintett tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen lecsökkenhet a látástávolság, valamint néhol akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

Sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell, emiatt akár jelentősebb mértékben is romolhat a járművek menetstabilitása.

A napos tájakon és időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap változóan napos-felhős időre van kilátás a tó térségében. Egy-egy futó zápor legfeljebb néhol a tó keleti felén fordulhat elő. Élénk, erős lesz az északias szél. Hajnalban 17-20, délután 27-29 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős, illetve extrém erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
25°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap és hétfőn változóan napos-felhős idő várható az Adria térségében, több napsütésre a déli tájakon van kilátás. Helyenként futó zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lesz a szél. Vasárnap 26 és 34, hétfőn 24 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 26, Splitnél 25 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
31°C
felhős
34°C
felhős
31°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép