Pénteken gyenge hidegfront jön

| 2014. június 17. 18:43 | Frissítve:
A hét közepi nyárias időt követően pénteken felerősödő szél kíséretében egy gyenge hidegfront éri el hazánkat.

A hét eleji felhősebb, kissé hűvösebb napokat követően szerdán és csütörtökön újra a napsütés kerül túlsúlyba, kellemesen meleg, nyári időre számíthatunk, majd pénteken hidegfront érkezik.

Napos, nyári idő a hét közepén

A hét harmadik és negyedik napján hazánk nagy részén sok napsütésre készülhetünk, az időnként megnövekvő felhőkből szerdán legfeljebb a délnyugati, csütörtökön pedig a délkeleti határ mentén alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor. A múlt hetihez hasonló hőségtől nem kell tartanunk, a friss hajnalokat követően délutánonként általában 25-28 fok körül alakul a hőmérséklet. Mivel a napsugarak beesési szöge az évnek ebben a szakaszában a legnagyobb, az UV sugárzás 11 és 15 óra közötti időszakban erős, több helyen nagyon erős lesz, így célszerű gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. 

Pénteken hidegfront jön, feltámad a szél

A hét utolsó munkanapján északnyugat felől, felerősödő szél kíséretében hidegfront érkezik. A front vonulását csupán elszórtan kísérheti egy-egy zápor, északkeleten és délnyugaton esetleg zivatar, de a szárazságot mérséklő jelentősebb csapadékra sajnos továbbra sincs kilátás. 

A front mögött szombaton és vasárnap ismét a napsütésé lesz a főszerep, csapadék csak elvétve alakulhat ki futó záporok formájában. Mérsékelten meleg, kissé szeles hétvége vár ránk, hajnalonként ismét jelentősen felfrissül a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |