Pénteken gyenge hidegfront jön

| 2014. június 17. 18:43 | Frissítve:
A hét közepi nyárias időt követően pénteken felerősödő szél kíséretében egy gyenge hidegfront éri el hazánkat.

A hét eleji felhősebb, kissé hűvösebb napokat követően szerdán és csütörtökön újra a napsütés kerül túlsúlyba, kellemesen meleg, nyári időre számíthatunk, majd pénteken hidegfront érkezik.

Napos, nyári idő a hét közepén

A hét harmadik és negyedik napján hazánk nagy részén sok napsütésre készülhetünk, az időnként megnövekvő felhőkből szerdán legfeljebb a délnyugati, csütörtökön pedig a délkeleti határ mentén alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor. A múlt hetihez hasonló hőségtől nem kell tartanunk, a friss hajnalokat követően délutánonként általában 25-28 fok körül alakul a hőmérséklet. Mivel a napsugarak beesési szöge az évnek ebben a szakaszában a legnagyobb, az UV sugárzás 11 és 15 óra közötti időszakban erős, több helyen nagyon erős lesz, így célszerű gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. 

Pénteken hidegfront jön, feltámad a szél

A hét utolsó munkanapján északnyugat felől, felerősödő szél kíséretében hidegfront érkezik. A front vonulását csupán elszórtan kísérheti egy-egy zápor, északkeleten és délnyugaton esetleg zivatar, de a szárazságot mérséklő jelentősebb csapadékra sajnos továbbra sincs kilátás. 

A front mögött szombaton és vasárnap ismét a napsütésé lesz a főszerep, csapadék csak elvétve alakulhat ki futó záporok formájában. Mérsékelten meleg, kissé szeles hétvége vár ránk, hajnalonként ismét jelentősen felfrissül a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |