illusztráció illusztráció

Péntekig szép idő lesz, aznap újabb hidegfront érkezhet

Hűvös hajnalokra, mérsékelten meleg nappalokra, sok napsütésre van kilátás. Újabb hidegfront pénteken érkezhet.

Megérkezett a felfrissülést hozó hidegfront, a következő időszakban már sehol sem kell hőségre számítani, a hét közepén kellemes időben, sok napsütésben lesz részünk hűvös hajnalokkal, mérsékelten meleg nappalokkal.

Friss reggelek, kellemes délutánok

Csütörtökön is a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés helyen növekedhet meg időnként kissé a gomolyfelhőzet, esni sehol sem fog. Országszerte gyenge, mérsékelt marad a légmozás. Délután 24-29 fokra készülhetünk.

illusztráció

Fotó: Ágics Évi /Bogyiszló/

Hétvégére kicsit elromlik az idő

Pénteken egy hidegfront hatására újra többfelé feltámad a légmozgás, az északias szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, viharos lökések is kísérhetik. Több lesz a felhő fölöttünk, de csak kevés helyen fordulhat elő kisebb zápor. Késő délutántól, estétől nyugatra érkezik jelentősebb csapadék. Nyugaton 21-22 fok körül, máshol még 23-28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétvégére felhősebb, záporosabb idő körvonalazódik, időnként a szél is feltámadhat. Zivatarok kialakulására is van némi esély. A hőmérséklet visszaesik, a legtöbb helyen 25, a tartósabban felhős, csapadékos tájakon kevéssel 20 fok alatt marad.

Borítókép: Ágics Évi

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés