Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Kissé szeles, de kora tavaszias idő

Szombaton felhős, borongós időben lesz részünk, és kezdetben a nyugati és az északnyugati tájak kivételével többfelé várható eső, zápor. Délután viszont már csak a Dunától keletre eső tájakon lesz szükség az esernyőkre. A délies szelet sokfelé élénk, kezdetben helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalra északnyugaton foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul, északnyugaton lesz hidegebb a reggel. Délután 12-17 fokot mérhetünk.

Vasárnap is többfelé kell számítani esőre, záporra. A nyugati határ közelében, valamint keleten, délkeleten és helyenként északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon szeles marad az idő. Sokfelé párás, ködös lesz a reggel. Hajnalban nyugaton néhol gyenge fagy nem kizárt, majd napközben 11 és 18 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn már több napsütésre van kilátás, és csak néhol alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délkeleti szél. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Délután a legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Kedden naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Eső, zápor elsősorban késő délután és este alakulhat ki a Dunántúlon. Szerdán gyakran takarhatják felhők a napot, de jelentős csapadék sehol sem valószínű. Mindkét napon több tájegységünkön is élénk lehet a délkeleti szél. A reggelek helyenként párásak, ködösek lesznek, majd délutánonként 14-19 fokot mutathatnak a hőmérők.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:47)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Réteges öltözet
Réteges öltözet
Hirdetés
24 Sz
14
8
jeles nap
25 V
13
2
jeles nap
26 H
15
4
jeles nap
27 K
15
5
28 Sz
15
4
29 Cs
13
5
1 P
13
5
2 Sz
14
3
3 V
14
3
4 H
14
3
jeles nap
5 K
13
3
6 Sz
12
3
7 Cs
12
2
8 P
11
1
jeles nap
9 Sz
12
1
10 V
12
3
jeles nap
11 H
13
3
12 K
11
4
jeles nap
13 Sz
12
2
14 Cs
11
1
15 P
10
1
jeles nap
16 Sz
11
3

Hójelentés

Bánkút -
Eplény 10 cm
Kékestető -
Mátraszentistván 30 cm
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nyoma sincs a télnek

A következő napokban sem tér vissza a tél, folytatódik az évszakhoz képest enyhe időjárás, havazás sehol sem várható. Eső viszont többfelé eshet.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Ugyanakkor szédülés, valamint mellkasi panaszok is előfordulhatnak.

A felhős, borongós, többfelé csapadék idő miatt romlik hő- és komfortérzetünk, lehangoltak lehetünk.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton kezdetben a nyugati és az északnyugati tájak kivételével többfelé várható eső, zápor, majd délután már csak a Dunától keletre eső tájakon alakulhat ki csapadék, így ezen a napon is sokfelé kell számítani vizes, csúszós utakra.

A délies szelet többfelé élénk, kezdetben helyenként erős lökések kísérhetik, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalra, reggelre északnyugaton foltokban pára, köd képződhet, így az erre autózók átmenetileg korlátozott látási viszonyokkal is találkozhatnak.

A Dunántúlon helyenként rövid időszakokra előbújhat a nap a felhők közül, így ilyenkor érdemes lehet vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet