Hirdetés
Narancs figyelmeztetés viharos szélre
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Székesfehérvár
Szélviharral tör ránk a hideg északról
Hirdetés

Szélviharral tör ránk a hideg északról

Szombaton keleten, délkeleten lesz több a felhő, itt még havas eső, eső, kisebb havazás várható több helyen. Máshol a változóan felhős-napos időben záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Sokfelé viharos, a Dunántúlon erősen viharos északi szél fog fújni, 100 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A maximumok kora délelőtt állnak be -1 és +6 fok között értékekkel, aztán hűlni fog a levegő.

Vasárnap már több lesz a napsütés, de keleten még lehetnek felhősebb időszakok. Kisebb csapadék, futó záporok, hózáporok csak elvétve fordulhatnak elő. Még többfelé lesz élénk, erős az északi-északkeleti szél. Hideg lesz, hajnalban -10, -3, napközben -3, +2 fokot mérhetünk.

Hétfőn többfelé napos időre készülhetünk. A Dunántúlon növekedhet meg gyakrabban a felhőzet, de csapadék nem várható. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, megerősödik. Hajnalban -10, -5 fokig hűl le a levegő, de szélvédett, havas tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben -2, +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden is sok napsütés ígérkezik. Keleten délután felhősebb lehet az ég, de számottevő csapadék nem valószínű. Az északi-északkeleti szél még több helyen megélénkül. Ismét csípős lesz a reggel, -11, -4 fok várható. Kora délután -1, +4 fok közé melegszik a levegő. Szerdán a változóan felhős időben helyenként hózáporok alakulhatnak ki. Mérsékelt, élénk északkeleti szél fog fújni. Napközben -1, +5 fokra van kilátás.
Kiadta: Varga Sándor (tegnap 19:50)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Réteges, szélálló öltözet
Réteges, szélálló öltözet
Hirdetés
4 Sz
3 2
5 V
0
-4
jeles nap
6 H
0
-6
jeles nap
7 K
1
-7
8 Sz
2
-8
9 Cs
3
-7
10 P
4
-7
11 Sz
4
-6
12 V
4
-7
13 H
5
-7
14 K
5
-6
jeles nap
15 Sz
6
-4
16 Cs
7
-4
17 P
8
-3
18 Sz
8
-3
19 V
7
0
jeles nap
20 H
7
-1
21 K
8
0
22 Sz
10
1
23 Cs
7
2
24 P
7
1
jeles nap
25 Sz
6
-2

Hójelentés

Bánkút 44 cm
Eplény 90 cm
Kékestető 40 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád 4 cm

Hózápor, kisebb havazás

Szombaton még keleten, délkeleten fordulhat elő havas eső, havazás, és hózáporok is kialakulhatnak az erősen szeles időben. Jelentős hómennyiség azonban már nem fog lehullani.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatásra, viharos szélre számíthatunk, ami sokak szerveztét megterheli majd.

A frontérzékenyeknél görcsös fejfájás, migrén, izomgörcsök jelentkezhetnek.

A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők körében nagy eséllyel alakulhat ki vérnyomás-ingadozás, keringési zavar, rosszullét.

Az erősen szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton még szórványosan számíthatunk havas esőre, záporokra, hózáporokra, kisebb havazásra, emiatt továbbra is számítani kell vizes, csúszós utakra, helyenként latyakos, hókásás, havas utakra is.

Az északi szél országszerte viharos, a Dunántúlon erősen viharos lesz, így nagy mértékben romolhat a járművek menetstabilitása.

A szélvihar fákat, ágakat törhet ki, tető cserepeket sodorhat le, ezért legyünk óvatosak, körültekintőek az utakon és parkoláskor is! Figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, így tartsunk elegendő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet