Piros hőségriasztás

| 2011. július 7. 12:17 | Frissítve:
Harmadfokú hőmérsékletriasztást adott ki az OMSZ szombaton az ország 4 régiójára.

Szombat (friss): Még két régió, Közép-Magyarország és az Észak-Alföld is megkapta a harmadfokú hőségriasztást a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld mellett szombaton. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat, míg a csúcshőmérsékletek 32-37 fok között várhatóak.

Kezdődnek a kánikulai napok hazánkban, péntek délre országszerte 33-35 fok köré emelkedtek a hőmérők higanyszálai. A délutáni maximum a következő napokban várhatóan tovább emelkedik, vasárnap és hétfőn akár 36-37 fokra is számíthatunk.

Piros hőségriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld régióra, a pénteki napra. Az említett területeken a napi középhőmérséklet* 27 fok felett alakulhat. Másodfokú hőségriasztás érvényes péntekre a Közép- és Nyugat-Dunántúl, Közép-Magyarország valamint az Észak-Alföld régiókra, itt 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

*A napi középhőmérséklet alatt a hajnali 2, reggel 8, délután 2, valamint este 8 órakor mért hőmérsékletek átlagát értjük.

Mikor lesz enyhülés?

A legfrissebb előrejelzés szerint csak a jövő hét végén várható jelentős lehűlés, addig fel kell készülnünk a tartós hőségre. A nagy melegben egy-egy zivatar hozhat felfrissülést, ám azok áthaladtával a levegő páratartalma jelentősen megnő, tovább erősítve a fülledtséget.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |