illusztráció illusztráció

Pro 2 Béta

Az Időkép Pro új szerverre költöztetése ma éjjel elkezdődött. A nem megjelenő adatok is archiválódnak!

Frissítve (szombat 22:40):: Minden Pro felhasználó saját, regionális hõtérkép-kivágatot kapott, mely a jelenlegi HD-s hõtérképnél dupla akkora, 150 méter/pixeles felbontással rendelkezdik. A hõtérképet minden Pro-hoz csatlakozott kihelyezheti saját honlapjára is!

Frissítve (kedd 20:10):: Elkészültek az órás, heti és havi lekérdezések, mûködik a csapadékösszeg-számítás, valamint üzembe helyeztük a WS-ek hibájából fakadó hibás adatok (konyhanyelven "tüskék") szûrõjét is.

Frissítve (vasárnap 05:22): Vasárnapról hétfõre virradó éjjel elkezdõdött a Pro 2 rendszer megújítása, ami elõször az adatbázisok új, gyorsabb szerverre telepítését igényelte. Ez részben lezajlott, ám esetenként elõfordulhat, hogy nem jelennek meg belépés után a térképek/grafikonok. Aggodalomra semmi ok, az automaták által küldött adatok ilyenkor is arciválódnak.

Az Idõkép Pro elsõ, kísérleti változatának közel 4 hónapos mûködése alatt számtalan ötlet, javaslat és észrevétel gyûlt össze, melyet felhasználóink küldtek hozzánk visszajelzésként. Természetesen sok hiba is kijavításra került, mégis, a háttér-adatbázis struktúrája miatt az egyik legnagyobb problémát, a lekérdezési sebességet így nem lehetett jelentõsen növelni. Ennek eredményeképpen született az a döntés, hogy a Pro rendszert teljesen újraírjuk, ami közel 10-szeres elérési sebességet garantál majd, tetszõleges hosszúságú lekérésre.

Mindezeken túl az összes standard lekérés (grafikonok, diagramok és térképek) elõre le lesznek képezve a legáltalánosabb idõszakokra (1 nap, 1 hét, 1 hónap és 1 év). Ez azt jelenti, hogy ezek a lekérdezés pillanatában már rendelkezésre állnak majd; vagyis alapesetben egyetlen másodpercet sem kell várni rájuk. Újdonság továbbá, hogy a saját honlapba történõ beillesztés kódja közvetlenül elérhetõ lesz a Pro2 belsõ felületén, a fent említett standard idõszakokra.

Megújulnak a térkép-kivágatok is. Az Idõkép Pro felhasználói a jelenlegi (nyilvános) HD térképeknél is 4-szer nagyobb (jövõre kb. 15-ször nagyobb) felbontásban láthatják majd környezetüket. Ez azt jelenti, hogy egy kb. 20x20 km-es terület akár 800x800 pixeles méretben is megnyitható majd.

Az átállást logisztikai okok (szervercsere, ill. a rendszermagok átállítása) miatt már most, az ünnepek elõtt meg kell kezdeni, aminek egyetlen kellemetlen vonzata van: mivel még nem készült el minden grafikon, néhány hétig a Pro 2-ben nem minden paraméterhez lesz térkép és grafikon, továbbá vasárnap este a Pro néhány óráig nem lesz elérhetõ.

A kellemetlenségért elnézést kérünk minden Pro-s felhasználónktól, és egyben reméljük, hogy a mintegy 10-szeres gyorsulás és 4-szeres HD-felbontás feledteti majd az idõszakos kiesést. Természetesen minden adat arciválódik a következõ 2 hétben is, tehát csak a megjelenítések nem lesznek mindig elérhetõek.

Köszönjük a rengeteg visszajelzést, javasalatot és észrevételt, amelyek sokat segítettek a Pro újratervezésében.

Mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánunk!
2008. december 21.
Idõkép Pro project
Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés