Legújabb radarunk Szegeden

| 2014. augusztus 26. 4:35 | Frissítve:
9. lokátorunk a szegedi Napfényfürdő Aquapolis csúszdatornyának tetejéről figyeli a viharokat, zivatarokat.

Nagy örömmel jelentjük be hálózatunk kilencedik, ezúttal Magyarország déli-délkeleti megyéit, a Vajdaság hírhedten jégesőveszélyes, határmenti régióit és az Alföld városait egyszerre figyelő távérzékelési eszközünket, a Radar Szeged Aquapolist. Sokan és sokszor jelezték hiányát, kérdezték érdeklődő nézőink közül, hogy erre a régióra mikor kerülhet sor - reméljük, nekik is kedveskedhetünk mostani fejlesztésünkkel.

Kilencedik radarunkat Szegeden telepítettük

(Jobbra fent - a Napfényfürdő strandja a külső medencékkel, a radarnak helyt adó csúszdatoronnyal a háttérben)

A nyár közepén kezdtük meg tesztelésünket, azaz közel másfél hónap sikeres teszt után avattuk fel legújabb meteorológiai lokátorunkat a Napfény Városában. A frissen telepített radarnak ezúttal Szeged legújabb és legszebb strandja, a szabadtéri, valamint fedett medencékkel, termálfürdővel is rendelkező, változatos szórakoztató programokat kínáló Napfényfürdő Aquapolis biztosított helyet. A lokátor az óriáscsúszdák tornyának csúcsán pásztázza mintegy 150-200 km-es körzetben az esetleges, kilalakulóban lévő viharokat - záporokat, zivatarokat. Drónunkkal készült videónk a helyszínről - 

A telepítés több napon át zajlott, miközben számtalan érdekesség is meglátogatott minket (akkori Percről percre közvetítésünkben látható is volt), egy közeli zivatarcella is súrolta Szeged határát, vagyis a radarunknak volt mire felkészülnie a késő tavaszi, kora nyári hetek során). Néhány szép felhő- és hangulatkép a csúszdatorony tetejéről, melyet munka közben sikerült megörökítenünk:

És a kavargó zivatarfelhők:

Budapest, Szolnok, Keszthely, Balkány, Bükk, Kölked, Pozsony és Siófok után végre az Alföld egyik legszebb és leghangulatosabb városa is csatlakozott tehát az Időkép radarhálózatához, melyben az egyes lokátorok egymást segítve már nem csak a viharokat, hanem a gyengébb, sőt, fagyott csapadékokat is "látják" majdnem mindenütt (mindeközben elkészült fejlesztésünkről, a 3 dimenziós letapogatásra képes, így a zivatarfelhők magasságát is érzékelő új lokátorunkról nemsokára részletes, és gazdagon illusztrált tanulmánnyal jelentkezünk majd).

A szegedi radar telepítését a Napfényfürdő Aquapolis tette lehetővé, melyért ezúton mondunk köszönetet a fürdő vezetőinek, dolgozóinak, és persze vendégeinek - várjuk szegedi és persze minden más tájegységen élő, érdeklődő nézőnk véleményét, észrevételeit.


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

  • Zivatarokkal közelít a front Ausztriát és Csehországot zivatarokkal érte el a front, nemsokára hozzánk is megérkezik.
  • SMS riasztás - verifikáció Részletes analízis arról, hogyan működött SMS előrejelzésünk a kísérleti időszak utolsó zivataros napján.
  • Javított radarkép-feldolgozó Az új eljárás észreveszi a piciny, éppen csak pirosodó cellákat, és jobban nyomon tudja követni a havazást, ill. havasesőt is.
  • Elcsendesült a világ Szeizmológusok követték nyomon, hogy a koronavírus hatására kevésbé vibrál a Föld felszíne.

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |