Ránk tör az igazi nyár

| 2014. május 19. 14:31 | Frissítve:
Alapvetően napos, egyre melegebb időt hoznak a következő napok, csütörtöktől akár már 30 fokot is mérhetünk.

Sok-sok napsütést, egyre melegebb, igazi nyári napokat hoz ez a hét, záporok, esetleg zivatarok csak néhol fordulhatnak elő a délutáni órákban.

Fokozatosan megenyhülnek az éjszakák, a hét közepétől már sehol sem kell 10 fok alatti minimumokra számítanunk, péntektől pedig jellemzővé válik a 15-16 fok körüli legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet. A nappali felmelegedés is napról-napra erősödik, szerdától már mindenhol 25 fok fölött alakul a csúcshőmérséklet, sőt a hétvége közeledtével egyre nagyobb területen közelítheti meg, illetve érheti el a hőmérők higanyszála a 30 fokot.

Mindemellett sok-sok napsütésre készülhetünk, mely az elmúlt napok felhős, borongós időjárása után jó hatással lesz közérzetünkre. Az UV-sugárzás szintje azonban a déli, kora délutáni órákban többfelé is eléri majd az erős szintet, így célszerű lesz gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről. A napsütés mellett elsősorban délutánonként időnként gomolyfelhők jelenhetnek meg az égen, de ezekből péntekig csak néhol, a hétvégén már elszórtan - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - alakulhat ki zápor, zivatar.

Az előttünk álló napokban mindvégig déli, délkeleti szél lesz jellemző, melyet elsősorban az ország nyugati felén élénk, főként északnyugaton olykor erős lökések is kísérhetnek, de a múlt hetihez hasonló viharos erejű széltől nem kell tartanunk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |