Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Helyenként zápor kialakulhat

Kedden változóan felhős-napos idő várható, elsősorban északon-északkeleten, illetve a Dunántúlon számíthatunk záporok kialakulására, ám néhol zivatar is előfordulhat apró szemű jég kíséretében. Elsősorban a Dunántúlon lehet élénk, néhol erős az északi-északnyugati szél. A legmelegebb órákban 14-20 fokot mérhetünk, de a záporokat követően hirtelen visszaeshet a hőmérséklet.

Szerdán napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és helyenként ismét számítani kell záporok kialakulására, néhol az ég is megdörrenhet. Többfelé megélénkül, északkeleten meg is erősödik az északi-északkeleti szél. Reggelre többfelé képződik pára, köd. A minimumok 0 és 5, a maximumok 13 és 18 fok között alakulnak.

Csütörtökön a reggeli köd és pára megszűnését követően szinte mindenhol kisüt a nap. Csak néhol - elsősorban délkeleten - fordulhat elő kisebb zápor. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban helyenként fagyni fog. Napközben 7 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, említésre méltó csapadék sehol sem várható. Csak helyenként élénkülhet meg a szél. Reggel szinte mindenhol fagyni fog, északon, északkeleten a fagyzugos helyeken akár -5, -7 fok sem kizárt. Délután 7-12 fokot mutathatnak a hőmérők. Szombaton már több felhő lehet az égen, de jelentős csapadék nem várható. Sokfelé feltámad a délkeleti szél. Reggel még többfelé fagyhat, napközben pedig 8-15 fokra van kilátás.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 09:27)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Réteges öltözet, esernyő
Réteges öltözet, esernyő
Hirdetés
5 K
15
1
6 Sz
14
1
7 Cs
8
1
8 P
7
-4
jeles nap
9 Sz
9
-5
10 V
13
-1
jeles nap
11 H
13
2
12 K
10
0
jeles nap
13 Sz
8
-1
14 Cs
7
-2
15 P
8
-1
jeles nap
16 Sz
10
0
17 V
10
0
18 H
9
-1
jeles nap
19 K
9
-1
jeles nap
20 Sz
10
0
jeles nap
21 Cs
13
-1
jeles nap
22 P
14
0
23 Sz
14
1
24 V
12
0
25 H
11
0
jeles nap
26 K
11
1

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nyoma sincs a télnek

A következő napokban sem tér vissza a tél, havazás nem várható.

Orvosmeteorológia

Kedden hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, keringési- és görcsös panaszok jelentkezhetnek, valamint ingadozhat a vérnyomás is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk rétegesen, immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Kedden helyenként számítani kell záporok kialakulására, néhol zivatar is előfordulhat, így vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb záporokban hirtelen romolhatnak a látási viszonyok.

Elsősorban a Dunántúlon lehet élénk, néhol erős az északi-északnyugati szél, de záporok, zivatarok környezetében is számítani kell erős, esetleg viharos széllökésekre, melyek jelentősebb mértékben ronthatják a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet