Riasztás az Időképen is

| 2009. május 22. 4:46 | Frissítve:
Mától az Időkép nyitólapján is élőben frissül az éppen aktuális hivatalos 1-3 és 24 órás riasztási térkép. Csak egy pillantás a jobb felső sarokba!
A 7 napos előrejelzés után újabb hasznos és fontos tartalmi elemmel bővül nyitólapunk. Mostantól a fejléc jobb felső sarkában éjjel-nappal nyomon követhetjük a hivatalos meteorológiai riasztás állapotát. A kis képen ikonikus formában jelnik meg Magyarország térképe, abból is az 1-3, ill. a 24 órás riasztás, a két ikon közül az 1-3 órás nagyob méretű, és ha annak állapota frissül, akkor a riasztási szint kiadásának pontos időpontja is megjelenik felette.
Fontos kiemelnük, hogy az érvényben lévő jogszabályok alapján ilyen riasztást kizárólag az Országos Meteorológiai Szolgálatnak van joga kiadni, ezért a nálunk látható verzió sem különbözhet ettől, viszont arra van lehetőség, hogy hasznos apróságokkal és praktikus információkkal egészítsük ki azt.

Ennek megfelelően - akárcsak tavaly a radar videó esetében - hamarosan a riasztási térkép időképes vizualizációjában helyet kapnak majd olyan elemek is, amiket észlelőink küldtek be, vagy éppen az Időkép saját meteorológiai állomásai mérnek, így például heves széllökések, magas UV-sugárzás vagy akár kiugró légszennyezettség, pollen-koncentráció is.

Addig is, amíg ez saját, kiegészített veszély-térkép elkészül, reméljük nézőink hasznosnak találják ezt az apró, ám praktikus újítást, és gyakran pillantanak majd nyitólapunk jobb felső sarkába.

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |