illusztráció illusztráció

SMS jég- és fagyelőrejelzés

Bár az idei zivatarszezon a végéhez közeledik, a zúzmarás utak és hideg hajnalok új veszélyeket rejthetnek. SMS előrejelzésünk ezekre is kiterjed.

Október elsejétől az augusztusban indított SMS viharelőrejelzési szolgáltatásunk új elemekkel bővül. Mostantól már nem csak a viharokra és zivatarokra, hanem a csúszós és jeges utakra, dísz- és kerti növényeinket veszélyeztető fagyokra is felkészülhetünk.

A fagyelőrejelzés szolgáltatás opcionális lesz, vagyis mindenki eldöntheti majd, szeretne-e ilyen értesítéseket kapni - külön költsége ennek ugyan nincsen, viszont az ilyen jellegű előrejelzések nyilván legtöbbször este, éjjel vagy kora hajnalban érkeznek. Akiket zavarnak, vagy feleslegesen ébresztenének fel ezek a veszélyjelzések, az egyszerűen kikapcsolhatja azt, belépve a Viharjelzés.hu-ra, telefonszámát és jelszavát használva a beállítások eléréséhez.

Idén még csak egyszerű fagyközelségi előrejelzéseket adunk ki; vagyis, amennyiben a hőtérképen (illetve a hó- és fagytérképen) a fagyhatár vonala vészesen közel kerülne az adott városhoz/településhez, akkor automatikusan értesítést kap erről az, aki kérte. Amennyiben több éjjel is megismétlődik ugyanez, akkor nem küldünk újra és újra előrejelzést; csak ha eltelik közben legalább egy-két nap, amikor fagymentes a hajnal.

Mindemellett azokon a reggeleken, amikor az átlaghőmérséklet több nap után először csökken 7 °C alá, mindenkit figyelmeztetünk majd (elsősorban az utakon közlekedők védelme érdekében), hogy ne felejtsünk el gumit cserélni. Ez az előrejelzés csak reggel 7 órakor érkezhet, hogy ne zavarjon meg senkit túl korán.

Tavasztól várható ennél sokkal kifinomultabb, kifejezetten a mezőgazdaság (gyümölcsösök, palánták, üvegházak) védelme érdekében kifejlesztett, a fagy jellegét, várható időtartamát és növényvédelem szempontjából fontos egyéb jellemzőit (pl. zúzmara, deresedés, harmat- és pára-lecsapódás esélyeit) is magába foglaló kiegészítő előrejelzésünk is.

SMS előrejelzésünk szolgáltatásait tehát folyamatosan bővítjük, remélve, hogy egyre többen kapnak kedvet annak használatához. Köszönjük eddigi megrendelőink bizalmát, akik pedig ezután kívánnak belépni a rendszerbe, azt megtehetik a Viharjelzés.hu oldalunkon.

Köszönjük!
Az Időkép.hu stábja

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés