Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Nem tágít a hőség

Csütörtökre virradó éjszaka és hajnalban az északi, északnyugati és az északkeleti tájakon néhol kialakulhat átmenetileg egy-egy gyenge zápor, zivatar. Napközben azonban túlnyomóan napos, száraz időre kell készülni, legfeljebb elvétve lehet kisebb csapadék. A nyugati-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. Hajnalban 16-24, délután 31-37 fokot mérhetünk.

Pénteken a többórás napsütés mellett már helyenként erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, de csak néhol alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Egyes tájegységeinken élénk lehet a déli-délnyugati szél. Délutánra 32-38 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, emiatt a napos időszakok mellett már több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol akár heves viharok is. Többfelé megélénkül, esetleg megerősödik az északi-északnyugati szél, de zivatarok környezetében viharos lökésekre is számítani kell. Délután 27-36 fokra van kilátás, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Vasárnap is számítani kell a napos időszakok mellett helyenként záporok, zivatarok kialakulására, hevesebb viharok is előfordulhatnak. Az élénk, erős, néhol viharos délies szélben 30-38 fokot mérhetünk. Hétfőn az északnyugatira forduló szél sokfelé mérsékelheti a hőséget.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:50)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge, nyári ruha
Lenge, nyári ruha
Hirdetés
29 Cs
33
18
30 P
35
20
31 Sz
32
19
2 H
29
16
3 K
31
16
4 Sz
32
18
5 Cs
28
17
6 P
29
15
7 Sz
30
16
8 V
31
17
9 H
32
17
10 K
32
17
jeles nap
11 Sz
31
18
12 Cs
30
17
13 P
29
16
14 Sz
30
16
15 V
29
15
16 H
28
16
17 K
27
16
18 Sz
27
14
19 Cs
27
16
Hirdetés

Pollenjelentés

Csalánfélékközepes
Hársnincs
Libatopfélékalacsony
Lóromnincs
Parlagfűnincs
Pázsitfűfélékalacsony
Útifűalacsony
Gombákextrém
Gombafélék

A csalánfélék virágporának mennyisége közepes-magas szinten lehet jelen, a libatopfélék alacsony-közepes, míg a hárs, az útifű, a lórom, a pázsitfű, illetve a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony szinten van jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé magas, illetve nagyon magas szintet érhet el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem várható fronthatás, folytatódik a kánikula. A nagy melegben általános tünetek között szerepel a fáradtság, tompaság, aluszékonyság, illetve ingerültebbek, dekoncentráltabbak lehetünk.

A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők és az idősek számára különösen megterhelő a hőség.

Keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét léphet fel, ezért érdemes lesz többet pihenni, kerülni a nagyobb fizikai megerőltetést.

A helyzetet tovább rontja, hogy a nappali hőség után az éjszakák sem hoznak érdemi felfrissülést.

A fülledt időben légszomj, nehéz légzés is jelentkezhet.

Többfelé élénk lesz a nyugati-északnyugati szél, emiatt az érzékenyebbeknél fokozódhat a fejfájás és az ingerlékenység.

Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között a napos időszakokban nagyon erős lesz, ezért ebben az időszakban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Kerüljük a nehéz ételeket, az alkohol és koffein tartalmú italokat.

Fogyasszunk legalább 3-4 liter vizet!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökre virradó éjszaka és hajnalban az északi, északnyugati és az északkeleti tájakon néhol kialakulhat átmenetileg egy-egy gyenge zápor, zivatar, napközben azonban túlnyomóan napos, száraz időre kell készülni, legfeljebb elvétve lehet kisebb csapadék, így csak nagyon kevés helyen fordulhatnak elő nedves, vizes, csúszós útszakaszok. A nyugati-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk lökések, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Vezessünk óvatosan, tartsunk biztonságos követési távolságot! A nagy melegben könnyen lankad a figyelem és nő a reakcióidő.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Csütörtökön sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk a tó térségében, csapadék nem várható. Kezdetben élénk lehet az északnyugati szél, mely délután mérséklődik. Hajnalban 20, délután 32-34 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. 11 és 16 óra között az UV-sugárzás nagyon erős lesz.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
25°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Csütörtökön és pénteken sok napsütés várható az Adria térségében, számottevő csapadék nem lesz. Csak helyenként élénkülhet meg a szél. Délutánonként 31 és 36 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Részletes előrejelzés
felhős
31°C
felhős
32°C
felhős
32°C
Horvátország térkép