Sok napsütés után gyenge front jön

| 2018. augusztus 28. 15:14 | Frissítve:

Pénteken gyenge hidegfront jön, addig száraz, napos időben lesz részünk a legtöbb helyen.

Csütörtökön kissé erősebb lesz a nappali felmelegedés és a gomolyfelhő-képződés, de zápor, zivatar csak északnyugaton, nyugaton alakulhat ki. A csúcshőmérséklet 27-32 fok között alakul.

A napos, többségében száraz napok után

pénteken gyenge hidegfront érkezik.

Elsősorban a dunántúli és az északi megyékben és helyenként délen várható elszórtan záporok, zivatarok kialakulása. Reggel a Dunántúlon még élénk lehet az északias szél, napközben inkább csak zivatarok környeztében támadhat fel a légmozgás. Nyugaton visszaesik néhány fokot a hőmérséklet, de másutt még 28-32 fok várható.

Rippel Erik fotója, köszönjük!

Szombaton főként az ország nyugati felén készülhetünk záporos, zivataros időre, míg keleten eleinte hosszabb időre kisüthet a nap, arrafelé csak néhol lehet csapadék. Többfelé lesz élénk, helyenként erős, zivatar környezetében viharos a szél. A Nyugat-Dunántúlon 22-27 fok között alakul nappal a hőmérséklet, máshol 28-33 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is elsősorban a Dunántúlon várható záporok, zivatarok kialakulása, máshol több órára kisüt a nap, csak néhol fordulhat elő csapadék. A keleties szél sokfelé élénk, zivatarok idején erős, viharos lesz.  Nyugaton helyenként 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet, ugyanakkor az ország keleti kétharmadán 29 és 34 fok közötti kánikulában lesz részünk.

Borítókép: Rippel Erik
Kapcsolódó hírek

  • Ez történt októberben Hosszan tartó vénasszonyok nyara jellemezte az októbert, jelentős csapadékot adó frontok csak ritkán érték el az országot. A Dunán rekord alacsony vízállások születtek.
  • Marad a vénasszonyok nyara Előreláthatólag a hétvégéig kitart a napos, meleg őszi idő.
  • Nem tágít a vénasszonyok nyara Még jó pár napig vendégünk marad a vénasszonyok nyara, a hideg, helyenként párás, ködös hajnalokat szikrázóan napos délutánok követik.
  • Az ősz legszebb arca Természetbe csalogató fotók érkeztek észlelőinktől a színes őszi tájakról szerte az országból.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Fehér lesz a Karácsony?

Északon valószínűbb

hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2018. Adaptive Média Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak