illusztráció illusztráció

Strandidővel indul az augusztus

Forró, nyári napokat tartogat a hét második fele.

Szinte felhőtlen, igazi nyári időben lesz részünk a hét hátralévő részében. Kánikulával zárul a július, és augusztus első napjai is meleg, napos időt tartogatnak számunkra.

A legmelegebb csütörtökön és pénteken várható, ezeken a napokon a maximum értékek 29-34 fok között alakulnak. Péntek délután egy gyenge hidegfront vonul át az országon, így hétvégén alig pár fokkal ugyan, de alacsonyabb csúcsértékeket, 26-33 fokot mérhetünk.

illusztráció

Fotó: Malmi (Balatonföldvár)

Az időjárás remek alkalmat biztosít, hogy szabadidőnket a vízparton tölthessük. A Balaton és a Velencei-tó jelenleg egyaránt 26 fokos. Napközben azonban az UV-sugárzás extrém erős tartományban alakulhat, ezért bőrünk védelmére fokozott figyelmet érdemes fordítani.

Alapvetően a napsütésé lesz a főszerep, de a megnövekvő gomolyfelhőkből pénteken a déli, vasárnap a nyugati határnál rövid időre jelentéktelen záporok alakulhatnak ki. A pénteki hidegfront nyomán helyenként északon, majd szombaton a Tiszántúlon is élénk széllökések fordulhatnak elő, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.

Borítókép: Hortolányi Gábor (Siófok)

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés