Szél előrejelzés

| 2010. június 23. 11:36 | Frissítve:
Vitorlázóknak, szörfösöknek és minden kedves Olvasónknak szeretnénk 36 órás szél előrejelzésünkkel kedveskedni.

2010. július 2-án vitorlát bontanak Balatonfüreden a 42. Kékszalag T-Mobile Nagydíj és Fesztivál résztvevői, hogy megküzdjenek egymással és jó széllel szerencsésen célba érjenek - jelentették be kedden Európa leghosszabb tókerülő vitorlás versenyének sajtótájékoztatóján, a Magyar Állami Operaházban, melyen az Időkép is részt vett. A jövő hétvégén a verseny helyszínéről ugyanis az Időkép közreműködésével élő bejelentkezésekre is sor fog kerülni.

Az idei verseny sporttörténeti újítása, hogy ezúttal többtestűek, főként katamaránok is rajthoz állhatnak majd. A legpatinásabb tókerülő indulói – várhatóan több mint 700 hajó, 3500 versenyzője - ezúttal július 2-án, reggel 9 órakor rajtolnak el a balatonfüredi kikötőből, hogy a Balatonkenese, Siófok, Tihanyi-cső, Keszthely, Balatonfüred útvonalon haladva végül befussanak Füredre, lehetőség szerint minél rövidebb idő alatt teljesítve a majd’ 150 kilométeres távot. 

A vitorlázás, szörfözés szerelmeseinek és reméljük minden kedves Olvasónk számára hasznos lesz ezentúl szél előrejelzésünk, melyet ezentúl az egeret a 36 órás előrejelzési térképek alatti szövegek fölé húzva érhetünk el.

A szél előzetes ismerete természetesen nem csak a sportolóknak, hanem a mezőgazdasággal foglalkozók, sőt, az átlagemberek számára is fontos, hiszen az elmúlt időszakban az olykor viharossá fokozódó szél számos kárt okozott a termésekben, házakban, tetőkben, felsővezetékekben is. Ezúton szeretnénk azonban a figyelmet felhívni arra,  hogy előrejelzésünkben nem a széllökések nagyságát, hanem az átlagszél sebességét jelenítjük meg. A szél irányának mindig azt az égtájat adjuk meg, ahonnan a szél fúj. 

Reméljük sokak hasznára válik majd kibővített előrejelzésünk, észrevételeiket, meglátásaikat előre is köszönjük!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |