illusztráció illusztráció

Szeles hétvége jön

A hét hátralévő részében változékony, gyakran szeles, időre van kilátás, vasárnapra hidegfront hoz némi lehűlést.

Szombatig továbbra is az évszakos átlagnál több fokkal enyhébb időre készülhetünk, vasárnapra azonban egy hidegfrontnak köszönhetően jó pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, elszórtan hózáporok is kialakulhatnak.

Pénteken nyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap, csupán északkeleten maradhat egész nap borult az égbolt. A többfelé szeles időben egészen kora tavaszias hangulat fog uralkodni, a legmagasabb nappali hőmérséklet akár a 13-14 fokot is elérheti, csak a tartósabban felhős északkeleti tájakon maradhat hűvösebb az idő.

Viharos szél borzolhatja a kedélyeket hétvégén

illusztráció

Hétvégére nyugat, északnyugat felől újabb hidegfront érkezik mely sokfelé szeles időt hoz magával: szombaton elsősorban az ország északi felén, vasárnap már országszerte erős, viharos lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Szombaton még többfelé 10-12 fok köré melegedhet délutánra a levegő, vasárnapra azonban a front mögött pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 4-8 fokra számíthatunk. A napsütés mellett gyakran változik majd a felhőborítottság mértéke, és szórványosan eső, zápor is kialakulhat, sőt vasárnap a záporok mellett kisebb hózáporok is előfordulhatnak. 

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek