illusztráció illusztráció

Viharokat, szelet igen, tartós lehűlést nem hoz a front

Hétfőn egy hidegfront vonul át felettünk, erős szélre, néhol heves viharokra kell készülni, de a kánikula nem szűnik meg.

Forró vasárnap áll előttünk, és a hétvégi hőséget a hétfőn érkező hidegfront is csak rövid időre szakíthatja meg. Jellemzően inkább zivatarok és erős, viharos széllökések kísérik majd a front útját. A hétfő délutáni átmeneti felfrissülés után kedden azonban ismét csak pár fokkal maradunk el a 30 fokos csúcsértékektől.

Vasárnap még forró nyári időben lehet részünk, kevés zivatar a Dunától keletre fordulhat elő. Sok napsütésre készülhetünk és a szél sem lesz erős. A maximum-hőmérséklet 30-35 fok körül alakul.

Hétfőn a hidegfront előterében még 28-36 fokig emelkedhet a hőmérséklet, majd északnyugat felől egyre nagyobb területen támad fel a szél, és hűlhet pár fokot a levegő

WRF modellünk 2 m-es hőmérséklet (fent) és 10 m-es átlagszél (lent) előrejelzése hétfőre

A legfrissebb előrejelzések szerint viharokra, heves eseményekre, mint jégeső, nagy mennyiségű csapadék, az északi, északnyugati tájakon kell elsősorban számítani. Az Alpokalján nagyobb területet is érinthet az eső, míg máshol lokális jellegű zivatarok alakulhatnak ki.

Kedden a napsütésé lesz a főszerep, 25-30 fokig melegszik a levegő, az ezt követő napokban pedig előreláthatólag ismét átlépjük majd a 30 fokot.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés