Szerdán északnyugaton kora ősz

| 2013. augusztus 13. 11:57 | Frissítve:
Északnyugat felől újabb hidegfront éri el térségünket, szerdára északnyugaton egy napra beköszönt a kora ősz.

Kedden a délutáni órákban északnyugat felől újabb hidegfront éri el térségünket, a front felhőzetének köszönhetően északnyugati tájainkon - elsősorban Sopron környékén - már jóval alacsonyabban alakul a legmagasabb hőmérséklet, mint az ország nagy részén, a legtöbb helyen ugyanis még 30 fok fölötti csúcshőmérsékleteket mérhetünk, sőt déli tájainkon helyenként 35 fokos forróság sem kizárt.

A front felhőzetéből délutántól elsősorban nyugati és északi tájainkon alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok, de nagy területre kiterjedő heves eseményeket a front várhatóan nem fog produkálni. Egyre többfelé feltámad viszont az északira, északnyugatira forduló szél, a legerősebb lökések zivatarokhoz kötődően és a Dunántúl nyugati, délnyugati részén a 60-80 km/h-t is elérhetik átmenetileg.

Szerdán továbbra is ez a hidegfront határozza meg a Kárpát-medence időjárását, az ország északnyugati felében átmenetileg kora ősziesre fordul az idő: sok lesz a felhő, több helyen várható eső, zápor, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig nem egy helyen a 20 fokot sem éri majd el. Ezzel szemben a délkeleti megyékben marad a nyárias meleg, bár itt is több lesz időnként a felhő, egy-egy zápor sem kizárt, de emellett hosszabb napos időszakokra is számíthatnak az errefelé élők. Továbbra is gyakran lesz élénk, olykor erős az északi, északnyugati szél.

Csütörtökre a felhők dél, délkelet felé elvonulnak, ezt követően a hét hátralévő részében ismét anticiklon alakítja időjárásunkat: sok lesz a napsütés, és újra egyre melegebb levegő áramlik majd fölénk, így a friss hajnalokat követően kezdetben még 30 fok alatt alakul a csúcshőmérséklet, majd a hét vége felé egyre több helyen kánikula köszönt be, vasárnap helyenként újra mérhetünk 35 fokot. Ebben az időszakban erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ajánlatos lesz kerülni a közvetlen napfényt, illetve ne feldkezzünk meg gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről sem!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

A cikkünkben megjelent képek Barta Zsuzsanna és Borza Judit fotói, köszönjük szépen!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |