illusztráció illusztráció

Szeszélyes április

Folytatódik a szeles, változékony időjárás, kedden újabb hidegfront éri el a Kárpát-medencét.

illusztráció

Ami az időjárást illeti, áprilishoz méltó, szeszélyes és változatos napok következnek. A hétvégén igen szeles volt az időjárás, a legerősebb lökések szombaton 100 km/h, vasárnap 80-90 km/h körüliek voltak.

Hétfőn már csak a Dunántúl nyugati felén, valamint a Balaton térségében lehetnek 55-65 km/h körüli viharos széllökések. Ezt követően csendesedik a légmozgás, ám nem tart sokáig a nyugalom, kedden a Dunántúlon és a középső megyékben újra viharossá fokozódik az északnyugati szél: ezeken a területeken egészen csütörtök estig szeles marad az idő.

illusztrációKedden délután ráadásul egy újabb hidegfront éri majd el térségünket, mely hatására többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, a záporok mellett a jelenlegi számítások szerint zivatarok kialakulására, délnyugaton, illetve a keleti-északkeleti megyékben van esély.

Kedden a front érkezése előtt még meleg lesz, azt követően viszont visszaesik a hőmérséklet, a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé várhatóak majd záporok. Jelentősebb javulásra csak a hétvégén van esély.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés