Szombati körkép

| 2011. december 17. 10:26 | Frissítve:
Helyenként a délnyugati határ mentén és a hegyekben kifehéredett a táj, máshol maradt az eső. És a szél.

Fehér ruhát öltött a Mátra (18:45): Galyatetőn észlelőink jelentése szerint kb. 10-15 cm hó hullott jelenleg Debrecen térségében szintén havazik, ám az ország más területein már elállt az eső. Gyurci észlelőnk fotói a Mátrából, köszönjük!

 

Míg pénteken késő este északnyugaton villámlott, szombaton délelőttre az északnyugati országrészben már megszűnt a csapadék, a délnyugati megyékben és északkeleten néhol havaseső, másutt továbbra is eső hullik: a viharos szél erőteljes átkeveredést eredményezett. 

A nyugati és a középső területeken a szél továbbra is tépázza a fákat, illetve csökkenti hőérzetünket, az elmúlt 24 órában másodperces szélmérő rendszerünk hegyeinkben - a Nagy Hideg-hegyen és a Bakonyban - 90 km/h feletti széllökést is regisztrált, de nagy általánosságban 70-80 km/h körüli lökések voltak a legnagyobbak.

A magasabb területeken, mint például a Kékesen vagy Nagy Hideg-hegyen a várakozásoknak megfelelően megérkezett a télies hangulat, ezt az alábbi webkameraképek is alátámasztják.

Délnyugatról is érkezett egy havas fotó, Barcsról délelőtt 2 cm, Berzencéről 3 cm friss hóról kaptunk jelentést. Tibovac észlelőnk a Rinya-patak völgyében fekvő Bakházáról küldte a következő fotót, melyen látszik, hogy ugyan fehérbe borultak a fák, ám az út igencsak latyakos. Köszönjük!


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |