157 km/h-s szél tombolt a Balatonon

Időkép | 2017. július 10. 21:18 | Frissítve:

Heves zivatarok tomboltak az ország több pontján. Több hullám keresztülment a fővároson is.

A bécsi, tornádót is okozó szupercellát követően a Dunántúlon is intenzív zivatarok alakultak ki hétfő este. A legnagyobb pusztítást a Balaton keleti felét is érintő, később Székesfehérvárt, majd Budapestet is elérő zivatarcella okozta. Balatonaligán

minden eddigi balatoni viharénál erősebb, 157 km/h-s szelet mért az OMSZ.

Siófokon rengeteg vezeték leszakadt, nincs áram, mindenütt kidőlt fák vannak - jelentette szerkesztőségünk a helyszínről. Az éjjeli órákban rengeteg volt a lezárás, az útra dőlt fa, rendőrök, tűzoltók és mentők vonultak nagy számban. A legtöbb mellékút teljesen járhatatlanná vált, a 7-es főút fél sávon volt járható kedd hajnalban is.

Így érkezett a vihar a Nyár fővárosába (stábunk felvétele) -

Friss (23:39): Nem nyugszik a légkör. Tamás Kriszti Tara fotója, köszönjük!

(23:02): Ikervillámok Vácról

A Dunaújváros-Tatabánya vonalon jár a következő hullám.

(22:50): Az első hullám Gyálra is lecsapott:

Halász Imre videója Gyálról, köszönjük!

(22:38): Így érkezett a vihar Budapestre. A gazdagréti kameránk felvétele, melynek üzemeltetője K Gábor. Köszönjük!

Az Antenna Hungária Zrt. által üzemeltetett Széchényi-hegyen elhelyezkedő kameránk felvétele, köszönjük!


Az érkező vihar a város fényénél, Qwantumqwark fotói, köszönjük!

(22:20): Zeller Péter gyönyörű fotója Visegrádról, ahogy oda is elérkezik az égi áldás. Köszönjük!

(22:00): Az igazán kemény hullám most éri el a fővárost, jégesővel, folyamatos égzengés és villámlás közepette érkezik a vihar. Aki még nem tette meg, álljon el kocsijával a fák alól, az ablakokat és redőnyöket se felejtsük el!

Így tombolt Pesterzsébeten, Kutyik Edit facebook profilunkra feltöltött videója, köszönjük!

 Már Budapesten csapkodnak a villámok, Stimfalc fotója, köszönjük!

Htcstafanus fotója Érdről, köszönjük!

Radical fotója Dunakilitiről, köszönjük!


A 157 km/h-s szelet produkáló légzuhatag tihanyi kameránk felvételén (Üzemeltető: Incom Technologies Kft.)

Így érte el Balatonaligát a vihar, Keszeg17 fotója, köszönjük!

Diónyi jég esett Sarudon, Virdzsii97 fotója, köszönjük!

Őri Dorka fotója Sarudról, köszönjük!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • nagyszénáson.soha.nics.40.50.mmm.eső.meg.100.km.szél.meg.5.6.centis.jég-eső

 • nagyszénáson.kelet.volna

 • bkrisz80! Szerintem Csepel ebben a győztes, mármint a XXI. kerület. A környéken mindig esik valamennyi, akkor itt ritkán. Tegnap sem volt egy nagy történet, 19 mm jött össze 3 adagból. Holnap simán lehet öntözni.

 • bkrisz80, a Balaton kevesebbet kapott mint ti Budapestiek, Balaton nagy részén tegnap nem is volt csapadék a fővárost meg telibe kapta 2x 3x egy zivatar rendszer, az ilyen embereket nem értem, az is baj ha esik meg az is ha nem, egész Budapesten leszakadt 2 masszív zivatarrendszerből, ne meséld már be hogy alig esett, ha meg átaludtad akkor meg fogalmad sincs mi történt tegnap. Budapest nagyon jó helyen lévő város, sokkal több a csapadék sokkal több zivatar éri el, mivel körbe van véve hegyekkel, és hegységek közelében általában több a csapadék.

 • Rég voltam tanúja ilyen heves és intenzív viharnak Debrecenben, szinte másodpercenként villámlott, nagyon sok lecsapó is volt közte. A város legszélén különösen nagy élmény volt.

 • Az szép teljesítmény. Én 2014 augusztus 13.-án este 11 évesen éltem át életem eddigi legnagyobb viharát mely bőven átléphette ezt a sebességet. Szupercella érte el Apácatornát ami légzuhataggal támadott. Nem volt ház amiben nem esett kár, tetők, kémények dőltek le, 60 évnél idősebb nyárfák
  dőltek ki, 10 ből 9 fa súlyosan sérült. Ez a vihar nem tudom hány km/h-s széllel jött, de 5 percig érezni lehetett hogy a ház is remeg.

 • Rég hozta rám a frászt vihar úgy, mint ami most ment el tőlünk itt keleten, és mi még csak szerintem nem is voltunk benne a sűrűjében! Másodpercenként 2-3 lecsapó, ha nem mondtam keveset, és olyan dörgések, hogy csoda, hogy az ablakok még a helyükön vannak.

 • A II. konkrétan kikerülte a XXI. kerületet, sok csapadékot nem rakott le, a III. vesztett az "erejéből", de ez korrekten áztat!

 • fkkaba, persze persze, a hajdúságban kellemes hüvős zivataros idő van mostanában ellenben a Dél-Alföldön sokkal melegebb van...

 • Minket még kicsi viharok sem érnek el. Hónapok óta öntöznünk kell, mert a forróságban még a gyom is kipusztul. Vihart meg nem is láttam idén. 1-2 kisebb zivatar előfordult, de kárt okozó vihar eddig errefelé nem volt. /Nagy a csapadék hiány./ Attól félek későn érkeznek a csapadékot adó felhők. A mezőgazdaság nagyon megsínyli ezt a meglehetősen meleg, száraz nyarat. /Legalább is itt a Hajdúság közepén./

 • Vélhetően ez a legrosszabb helyen fekvő Buda is megkapta a magáét. Jön még egy második hullám délnyugatról. Hosszú és izzadságos volt eme várakozás:)

 • A budafoki alállomáson van dolga a túlfesz levezetőknek, eddig 10 találat.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak