Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Megélénkül a szél

Vasárnap naposabb és felhősebb tájakkal, valamint időszakokkal is találkozhatunk, de számottevő csapadék továbbra sem várható, legfeljebb csak átmenetileg szállingózhat helyenként a hó. Délután észak felől azonban vastagabb felhőtakarő borít be minket. Többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Kora délután 0 és 5 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Hétfőn reggel sokfelé kisüthet a nap, majd délelőtt északnyugat felől beborul az ég és egyre több helyen fordulhat elő eső, havas eső, kisebb havazás. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Fagyos lesz a hajnal, -8 és -2 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Napközben 1-7 fokot mérhetünk.

Kedden a változóan napos-felhős idő várható, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk futó záporok, elsősorban a magasabb tájakon hózáporok kialakulására. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az észanyugatira forduló szél. Enyhébb lesz a hajnal, kora délután pedig 4-9 fokra van kilátás.

Szerdán is változóan felhős-napos időben lesz részünk, elszórtan ezen a napon is kialakulhat átmenetileg kisebb eső, zápor, illetve havas eső is. Többfelé szeles lesz az idő. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között alakulhat. Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, északkeleten vegyes halmazállapotú csapadékra van kilátás, máshol inkább az eső lesz jellemző. A szeles időben 4-9 fok valószínű.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (ma 08:56)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
29 V
1
-5
30 H
3
-4
31 K
4
2
1 Sz
6
-1
2 Cs
5
-1
jeles nap
3 P
3
-3
4 Sz
1
-5
5 V
2
-5
jeles nap
6 H
3
-4
jeles nap
7 K
5
-4
8 Sz
5
-4
9 Cs
5
-3
10 P
5
-3
11 Sz
6
-2
12 V
6
-2
13 H
5
-1
14 K
6
-2
jeles nap
15 Sz
7
-1
16 Cs
6
-2
17 P
5
-1
18 Sz
8
-2
19 V
7
0
jeles nap

Hójelentés

Bánkút 38 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 37 cm
Mátraszentistván 40 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád 2 cm

Jelentősebb havazás nem várható

Vasárnap számottevő csapadék, így havazás sem várható, legfeljebb csak átmenetileg szállingózhat helyenként a hó.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb idő miatt a hidegfrontra fokozottan érzékeny körében tünetek jelentkezhetnek.

Fejfájás, görcsös panaszok előfordulhatnak, illetve felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak is.

Továbbra is jelentkezhet alvászavar, emiatt dekoncentráltak, tompábbak lehetünk napközben.

A felhősebb, borongósabb tájakon élők kedvtelenek, lehangoltak lehetnek.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb csak néhol szállingózhat a hó, így a legtöbb helyen száraz utakra számíthatnak a közlekedők, csak a hóolvadással érintett tájakon fordulhatnak elő vizes, csúszós, esetleg síkos útszakaszok.

Többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Tompulhatnak reflexeink, ezért tartsunk elegendő követési távolságot.

Vezessünk körültekintően, óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet