Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Jön az igazi nyár

Pénteken sok napsütés várható, délután növekedhet meg nyugat felől a fátyolfelhőzet. Csapadékra kicsi az esély. Keleten még az északi-északnyugati, az Alpokalján a délnyugatira forduló szél lehet időnként élénk. A délutáni órákban 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton kevés felhő, sok napsütés várható. A nap nagy részében csapadék nem valószínű, de késő délutáni, esti órákban nyugaton, ézsaknyugaton egy közelgő gyenge hidegfront hatására már kialakulhat zápor, egy-egy zivatar. A déli-délnyugati szelet a Dunántúlon élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet délutánra már 24 és 30 fok közé emelkedik.

Vasárnap túlnyomóan napos időben lesz részünk, a gomolyfelhőkből elszórtan zápor, egy-egy zivatar északon és keleten fordulhat elő. Többfelé élénk lesz a nyugatira-északnyugatira forduló szél. A csúcshőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, délen lesz melegebb.

A jövő hét első napjaiban napos, egyre melegebb időre van kilátás, kánikula köszönt be. Hétfőn 27 és 32, kedden már 29 és 34 fok közötti maximumokat mérhetünk. A délies szél kedden nyugaton feltámadhat.
Kiadta: Varga Sándor (ma 08:22)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Reggel pulcsi, délután nyári öltözet
Reggel pulcsi, délután nyári öltözet
Hirdetés
15 Sz
27
13
19 Sz
33
19
20 Cs
32
19
22 Sz
28
18
jeles nap
26 Sz
28
16
jeles nap
27 Cs
29
17
29 Sz
27
16

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékmagas
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Csalánfélékközepes
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákextrém
Erősödő pollenterhelés

A pázsitfűfélék és a csalán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan közepes-magas, helyenként nagyon magas tartományban alakul, az útifűé alacsony-közepes szintet érhet el.

A fák közül a szelídgesztenye és a hárs pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony, helyenként a közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően magas-nagyon magas tartományban alakulhat.

Orvosmeteorológia

Pénteken frontmentes, mérsékelten meleg nyári időben lesz részünk.

Hajnalban a hűvösebb tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

Keleten az élénk, néhol erős szél miatt még fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet.

A napos idő azonban jó hatással lesz közérzetünkre, a frontérzékenyek fellélegezhetnek.

10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken országszerte napos, száraz időben lesz részünk, zápornak elhanyagolható az esélye, így leginkább a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben.

Keleten még az északi-északnyugati, az Alpokalján a délnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk lökések, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Pénteken a napos időt délután fátyolfelhők szűrhetik, esni nem fog. A nyugatira-délnyugatira forduló szél mérsékelt marad. Délután 23-25 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között nagyon erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
20°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken és szombaton sok napsütés várható az Adrián, egy-egy rövid zápor csak néhol fordulhat elő. Pénteken a déli partszakaszon az északnyugati, míg szombaton az északi részeken a déli-délkeleti szél élénkülhet meg. Pénteken 22-27, szombaton 23-29 fok várható a legmelegebb délutáni órákban.

A tenger vize Pulánál 24, Splitnél 24 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
24°C
felhős
27°C
felhős
27°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép