Tartós kánikula

| 2015. augusztus 8. 19:52 | Frissítve:
Vasárnap éjfélig hosszabbították meg a hőségriadót, csütörtökön már szórványosan ismét kialakulhatnak frissítő záporok.

A hőség a következő napokban sem enyhül, ezért az országos tisztifőorvos  vasárnap 24 óráig meghosszabbította a harmadfokú hőségriadót. Ezzel már biztos, hogy a magyarországi hőségriasztások rendszerében ez lesz a valaha kiadott leghosszabb figyelmeztetés - írja az ÁNTSZ.

Nagyon erős UV-sugárzás

Továbbra is fontos kihangsúlyozni a nagyon erős UV-sugárzást, 11 és 15 óra között kerüljük a közvetlen napfényt, óvjuk bőrünket a megfelelő faktorszámú napkrémekkel és fogyasszunk napi 3-4 liter alkoholmentes folyadékot!

A továbbiakban is az Európa keleti felén elterülő, nagy kiterjedésű anticiklon határozza meg időjárásunkat. Folytatódik a kánikula, délnyugat felől egyre szárazabb levegő éri el hazánkat, így jórészt még a következő napokban is száraz, forró időre készülhetünk, többnyire mérsékelt légmozgással. A hajnalok sem hoznak igazi felfrissülést, 17-23 fokig csökken a hőmérsékelt, délutánonként pedig 33-38 fokig melegszik a levegő.

Frissítő záporok szórványosan csütörtökön alakulhatnak ki ismét, majd pénteken is előfordulhat egy-egy zápor helyenként. A hétvégén szombaton elszórtan, vasárnap többfelé, valamint a következő hét első napjaiban hevesebb zivatarok kialakulása sem kizárt, felerősödő légmozgással. A záporoknak köszönhetően néhány pár fokos enyhülés a következő hét elején várható.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |