Tavaszias hétvége jön

| 2014. január 16. 12:38 | Frissítve:
Ismét déliesre fordul az áramlás fölöttünk, hétvégén a déli, délnyugati tájakon akár 15-17 fokot is mérhetünk.

Bár szerdán egy gyenge hidegfront vonult át az ország fölött, ez csupán a Nagy Hideg-hegyen okozott havazást, máshol azonban eső formájában érkezett a csapadék, és a levegő sem igazán hűlt le. A következő napokban déli, délnyugati áramlással kimondottan enyhe, időnként nedves légtömegek áramlanak fölénk, így a hét hátralévő részében inkább márciusra, semmint januárra fog emlékeztetni időjárásunk.

A hajnali órákban is megszűnnek a fagyok, csupán péntekre virradóra az északi, északkeleti tájakon süllyedhet még kevéssel fagypont alá a hőmérséklet, szombat, illetve vasárnap reggel ennek már nyoma sem lesz, napközben pedig egyre nagyobb területen 10 fok fölé melegszik a levegő, csupán az Északi-középhegység térségében mérhetünk majd ennél alacsonyabb értékeket. A déli, délnyugati országrészben pedig főként vasárnap akár 15-17 fokig is melegedhet délutánra a levegő, mely körülbelül március végének megfelelő hőmérséklet.

Nemcsak enyhe, hanem szeles napok elébe is nézünk, pénteken a déli, délnyugati szél élénkül meg sokfelé, de a Dunántúl nyugati részén erős, akár viharos lökések is lehetnek, majd a szombati, átmenetileg kevésbé szeles időt követően vasárnapra már a déli, délkeleti irányú légmozgást kísérhetik többfelé élénk, a nyugati, északnyugati és déli tájakon erős, néhol viharos lökések. 

Mivel a Földközi-tenger térségéből fölénk áramló enyhe levegő viszonylag nedves lesz, így jobbára a felhők lesznek túlsúlyban, de időről-időre kisüthet a nap, erre nagyobb esély a déli, délnyugati tájakon van. Szombatra virradóra főként északkeleten, keleten, míg a délutáni óráktól északon, északkeleten eredhet el az eső, majd egy átmeneti csapadékszünetet követően vasárnap estétől dél, délnyugat felől számíthatunk egyre nagyobb területen akár jelentősebb csapadékra is eső, záporok formájában.

A jövő hét első két napján folytatódni látszik az enyhe, többfelé csapadékkal kísért, időnként szeles időjárás. 

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |