illusztráció illusztráció

Tavaszias idővel zárul a március

Március utolsó hetében már tavaszias hőmérsékletre, ugyanakkor csapadékosabb időre számíthatunk.

Az idei március meglehetősen szeszélyesre sikeredett: kemény fagyokkal indult a hónap befagyott a Balaton. Ezt követően ugyan néhány napig megízlelhettük a tavaszt, kialakultak az év első zivatarjai. A hónap középen azonban újabb lehűlés érkezett, északkeleten hóvihar tombolt, de máshol is havazott az országban.

illusztráció

Ha egy képen összefoglalhatnánk a márciust (Fotók: Galeerius, Ágics Évi, EB090)

Március utolsó hete azonban már végre tavaszt ígér számunkra, legalábbis, ami hőmérsékletet illeti. Az igazi napsütéses idő még várat magára, az esernyőkre viszont gyakran szükségünk lehet az előttünk álló héten.

Lassan vége a fagyos reggeleknek

illusztráció

Bodrogi Attila fotója, köszönjük!

Szerdán egy nyugat felől érkező melegfront elszórtan okozhat kisebb esőt, egy-egy záport. Hazánk nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, a legtöbb napsütés a délkeleti, keleti országrészben várható. Többfelé megélénkülhet a délnyugati szél, mely melegebb levegőt hoz térségünkbe. Így délután már 9-16 fokos maximumokat mérhetünk. 

Csütörtökön északnyugat felől egy hidegfront érkezhet élénk, helyenként erős széllel, és többfelé esővel. Jelentős lehűléstől azonban nem kell tartani: 8-13 fok valószínű a nappali órákban.

illusztráció

Ifj. Németh Lajos fotója, köszönjük!

A tavasziasan enyhe idő a hétvégén is ki fog tartani, eső, zápor azonban továbbra is kialakulhat.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomonkövethetitek ITT.

Borítókép: Mona33

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés