illusztráció illusztráció

Tejút és Balaton

A tökéletes éjszaka - káprázatos fotókkal és videókkal a magyar tenger és az égbolt találkozásáról

Figyelem, cikkünkben szereplő valamennyi fotó és videó eredeti, 20 Megapixeles, Teljes képernyős módban / felbontásban is nézegethető (a kép jobb alsó sarkában megjelenő eszköztár segítségével)


Frissítve (2020. május 23): a cikk végén egy bónusz videó - a pont 1 hónappal ezelőtti Újhold idején készült mobiltelefonos videóinkkal - érdemes ezeket is megtekinteni!


A Tejút és a Balaton nagyon-nagyon ritkán (szinte soha) nem fotózható-videózható együtt - csak rendkívül különleges éjszakákon. Stábunknak ma és tegnap sikerült a "lehetetlen" - színes fotókat és videókat készíteni arról, ahogy a magyar tenger, hazánk legszebb tava és a milliárdnyi csillagtól ragyogó égbolt találkozik.

4K Videó ugyaninnen, a felkelő Tejútról, Tihanyból (telefonnal készült!)

A Balaton+Tejút fotózás-videózás "majdnem-lehetetlenségének"  az az oka, hogy a víztükor feletti levegő általában túl párás, és emiatt a Tejút horizonthoz közeli színes, halvány részletei szinte mindig homályba burkolódznak.

Most azonban a szél elfújta a párát, egyetlen felhő sem volt az égen, ráadásul a újhold idején minden körülmény tökéletesen együtt állt. A fotók fényképezővel - ám a videó teljes egészében csakis és kizárólag telefonnal készült!

Ugyanez videóban - telefonnal (!) fotózva - 4K felbontásban is, persze csak majd ha a vírushelyzet miatti sávszélesség-korlátozást feloldja a Youtube - 

Figyelem, cikkünkben szereplő valamennyi fotó és videó eredeti, 20 Megapixeles, Teljes képernyős módban / felbontásban is nézegethető (a kép jobb alsó sarkában megjelenő eszköztár segítségével)


Fotó és videó - Csopak strandjáról - 

Figyelem, cikkünkben szereplő valamennyi fotó és videó eredeti, 20 Megapixeles, Teljes képernyős módban / felbontásban is nézegethető (a kép jobb alsó sarkában megjelenő eszköztár segítségével)


"Bónusz" videó - stábunk már az egészen pontosan egy hónappal ezelőtti Újhold idején is megpróbálkozott a felvételekkel, de akkor rengeteg felhőpamacs úszkált az égen. Viszont így, utólag úgy tűnik, ez még csak érdekesebbé tette a (szntén telefonnal készült) videókat. Íme - 

...Reméljük, tetszettek a fotók-videók, és ha valaki másnak is sikerült volna esetleg megörökítenie mindezt, nagyon szívesen közzétesszük,ha az illető szeretné - illő  köszönetnyilvánítással - köszönjük!

2020.Május 22-23.
Az Időkép.hu szerkesztősége

 
Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés