Téli madáretetés

| 2011. január 6. 16:28 | Frissítve:
Kirakhatunk napraforgót, almát, natúr szalonnabőrt vagy erre a célra gyártott eleséget.

A legtöbb hírportálon olvashatunk a téli madáretetés fontosságáról. Az már közismert, hogy milyen fontos a hideg napokon az etetés. Kirakhatunk napraforgót, almát, natúr szalonnabőrt vagy erre a célra gyártott eleséget. Kevesebben tudják, hogy az itatás legalább ennyire fontos. Ha több napon át tart a fagy, akkor hideg vizet is önthetünk egy tálba, amely pár órán át nem fagy be.

 

Sokan lelkesen elkezdik az etetést, és aztán amint kifogy az eleség abba is marad a dolog. Ez a legrosszabb, amit tehetünk. Ha elkezdjük, akkor tavaszig folytatni kell! A madarak megszokják, hogy nálunk találnak ennivalót és 1-2 nap alatt elpusztulhatnak, ha nincs utánpótlás. Tehát figyelni kell, hogy elegendő mag legyen az etetőben. A legjobb megoldás egy filléres önetető, amit magunk is elkészíthetünk.

Fotózás, videózás

Hamar odaszoknak a madarak az etetőre, és könnyen fotózhatjuk vagy videózhatjuk őket. A nagy zoomos gépekkel ez nem annyira nehéz. Akinek nincs ilyen az is nagyszerű képeket készíthet, ha az etetőt az ablakpárkányra teszi, és belűről az üvegen át fényképez.

Az ablakba egy webkamerát is elhelyezhetünk. A profik az etető mellé szerelhetik, és a szobából nézhetik a „műsort”.

Remélem felkeltettem az érdeklődést és sokan követnek majd az etetésben és a fotózásban is. További videók és képek találhatók a blogomban >>

 


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |