Tényleg itt a tél

| 2011. december 21. 11:14 | Frissítve:
Éjjel -15,6 fokig hűlt a levegő Csávolyon, a Dunántúl északi felén havazik.

Budapesten elállt (16:20): A fővárosban elállt a havazás, Békés megyében azonban pont az elmúlt órában kezdődött el a csapadékhullás. A Dunántúl északi felén nagy átlagban 1-2 cm hó hullott.

Elérte a Tiszántúlt (15:05): Nyugatról a Tatabánya-Baja, keletről a Tokaj-Orosháza vonal határolja a hóesést. A Kiskunságban 5-6 centiméteres a hó.

Kelet felé halad (13:35): Lassan mozog kelet felé a havazás, nyugatról Győr, keletről Miskolc határolja a csapadékot. Sopronnál felszakadozott a felhőzet, 4-5 fokig melegedett a levegő, Fertődön szemerkél az eső. Tatabányán 4 cm hó hullott.

Fent: Friss hó Hatvanban, tigermax fényképe

Az idei tél eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl, a Bajához közeli Csávolyon az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőállomása -15,6 fokos hideget rögzített. A legközelebbi időkép-automata a Bajai Csillagvizsgáló Intézet udvarán található, ott hajnali fél hatkor -14,1 fokot mértünk.

Ígéretünknek megfelelően délelőttre megérkezett a havazás a középső és nyugati országrészbe is, szerda 13 órakor a Győr-Szekszárd-Mártély-Miskolc ívtől északra havazik, ezeken a területeken késő délutánig lepel-3 cm hóréteg alakulhat ki. (A fehér Karácsony esélyét tegnapi cikkünkben részleteztük.)

Kövesse nyomon a havazást Hótérképünkön!


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |