Tornádó Szárazvámban

| 2011. május 14. 20:37 | Frissítve:
Tornádót és gustnadot figyeltek meg a Burgenlandban található Szárazvámban.

Kép forrása: DiepresseCsak kisebb károkat okozott a vihar (vasárnap 17:30): A Müllendorfon végigsöprő vihart felhőszakadás, jégeső is kísérte, az utcákon a csatornák nem tudták elvezetni a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékot. A vihar körülbelül 10-15 házban okozott kisebb-nagyobb károkat, volt olyan épület, aminek az egész tetejét leszakította a szél. A pincékből több helyen a tűzoltók segítségével szivattyúzták ki a vizet.

Szombat délután 15 óra 25 perc körül rögzítette az alábbi videót go4it2score nevű YouTube felhasználó a Soprontól 18 km-re (az osztrák határtól mérve 11 km-re) északnyugatra elhelyezkedő Szárazvámban (német nevén Müllendorfban). A videón két tölcsér is megfigyelhető. Az első felében egy ún. gustnado látható (ilyenkor a tölcsér elsősorban a talaj közelében rajzolódik ki), a második, jobb oldalon elhelyezkedő tölcsér viszont tornádó, mely a felhőzetig felnyúlik.

A tornádó által okozott károk mértékéről egyelőre nincs hír.

A vihar átvonulása az Időkép radarján is látható volt, a készült felvétel balra látható. A radar videón jól látható a góc forgó mozgása.

A szárazvámi tornádó a második a Magyarországon, ill. annak közvetlen közelében 2011-ben földet érő tölcsérek közt. Legutóbb két hete, a nyírségi Érpatakon láttak ilyen képződményt. Tekintse meg Tornádótérképünket!

Fényképe, videója van a tornádóról? Töltse fel!

Forrás: DiePresse


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |