Tornádók pusztítottak szombaton

| 2012. július 16. 17:40 | Frissítve:
Egy ember meghalt, további tíz megsérült, miután tornádók söpörtek végig Lengyelország északnyugati részén.

Szombat délután több tornádó alakult ki és hagyott maga mögött pusztítást Lengyelország északnyugati részén, elsősorban Pomeránia tartományban. A forgószelek nem teljesen szokatlanok az országban, de a hétvégén tomboló tornádók példátlan erősségűek voltak.

A hatóságok közlése szerint az egyik tornádó 800-1000 méter széles sávban, mintegy 400 hektáron fákat döntött ki a Bory Tucholskie erdőben, továbbá a viharok elektromos vezetékeket szakítottak le, illetve több, mint 100 házat döntöttek romba. Tűzoltók százait riasztották kidőlt fák, oszlopok eltávolításához. Egy 60 éves ember Wycinki faluban akkor vesztette életét, amikor nyaralója a vihar közben rádőlt, további tízen pedig sérüléseket szenvedtek. Az egyik helyi lakos állítása alapján a "fekete oszlopként megjelenő forgószél mindent vitt magával: törmeléket, madarakat, de még a vizet is felszívta a tóból."

Meteorológusok tájékoztatása szerint a tornádók erőssége az ötfokozatú Fujita-skálán a 2-es kategóriát érte el, a szélsebesség bennük meghaladta a 200 km/órát. Úgy tűnik, idén júliusban a szokásosnál több extrém erősségű vihar, illetve villámárvizeket okozó felhőszakadás sújtja az országot.

Forrás: Skynews, www.rt.com


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |