Tubák nyomában

| 2011. július 24. 13:18 | Frissítve:
Az elmúlt napokban több felhőtölcsért is megörökítettek észlelőink: a legutóbb Budaörsön. Lássuk a képeket!

Friss (18:00): A Budaörs felett átvonuló zivatarcellából többen is lenyúló felhőtölcsért örökítettek meg, Andrea69 és Gurubi Gina felvételei, köszönjük!

 

Hazánk időjárását az elmúlt időszakban egy Közép-Európa felett elhelyezkedő ciklonális mező, a hét utolsó napjaiban pedig a hazánktól nyugatra található magassági hidegcsepp alakította, mely rendkívül jó feltételeket nyújtott a tubák kialakulásához.

Az Orosházi kistérségben található Kardoskútról küldte Rjudo észlelőnk a következő, felhőből alányúló tölcséreket, köszönjük!

Szintén a mai napon, még délelőtt 11 óra magasságában kapta lencsevégre LorenzoHUN Martfűről, Mezőtúr irányába nézve a következő tubát (lásd balra lent), köszönjük a felvételt!

Még két nappal korábban, pénteken is érkezett tubáról szóló kép szerkesztőségünkbe, melyet Csaby83 délután 6 óra előtt fotózott le Makóról, Szeged felé nézve.

"Terepen voltam, éppen vihar fotózáson a Gerizdesi legelőn, amikor  Szeged vagy Algyő irányába nézve vettem észre ezt a tubát, amit gyorsan sikerült megörökítenem. Forgó mozgást végzett, a kép elkészülte után pedig már néhány másodpercre fokozatosan felfelé elkezdett csökkenni és megszűnt" - írta Csaby83. A fáktól ugyan nem lehetett látni, de a tölcsér minden bizonnyal nem ért földet - tette hozzá észlelőnk.

Molnár Imre kedden Hajdúnánáson még videót is készített a felette kialakuló tubáról, melyet itt tekinthetnek meg, köszönjük!

Az Időkép tornádó- és tubatérképe itt tekinthető meg »


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |