Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Időnként eshet az eső

Szerdán sok felhő lesz felettünk, hosszabb naposabb időszakok a Dunántúlon lehetnek. Többfelé kell számítani időnként esőre, záporra, helyenként zivatar is kialakulhat, illetve apró szemű jég is eshet. A keleti és az északkeleti tájak kivételével sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalra a szélcsendesebb tájakon foltokban pára, köd képződhet. Kora reggel 0 és 7, délután 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben több tájegységünkön kell számítani záporokra, néhol az ég is megdörrenhet, valamint apró szemű jég is kísérheti a záporokat, viszont kezdetben a Tiszántúlon tartósabb eső is kialakulhat. Sokfelé élénk, erős lesz az északias szél. A minimumok 1 és 7, a maximumok 12 és 16 fok között alakulnak.

Pénteken az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás időnkénti gomolyfelhősödéssel, de a délután második felében északnyugaton és nyugaton több felhő lehet az égen. Egy-egy futó zápor helyenként kialakulhat. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északias szél. Hajnalban a hidegre érzékeny helyeken gyengén fagyhat, majd napközben 12 és 17 fok közé melegszik a levegő.

A hétvégén naposabb és felhősebb tájakkal és időszakokkal is találkozhatunk, helyenként átmenetileg kisebb eső, futó zápor is kialakulhat, egy-egy helyen zivatar sem kizárt. Szombaton az ország nagy részén élénk, vasárnap viszont már erős, helyenként viharos lesz az északias szél. Szombaton 13 és 19, vasárnap 10 és 18 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:26)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Réteges öltözet, esernyő
Réteges öltözet, esernyő
Hirdetés
17 Sz
16
5
18 Cs
14
5
19 P
14
1
20 Sz
16
0
21 V
14
3
jeles nap
22 H
13
3
jeles nap
23 K
11
3
24 Sz
13
3
jeles nap
25 Cs
15
4
jeles nap
26 P
16
4
27 Sz
18
6
28 V
18
7
29 H
19
7
30 K
20
8
1 Sz
21
8
jeles nap
2 Cs
23
11
3 P
20
10
4 Sz
21
10
5 V
21
10
jeles nap
6 H
21
10
7 K
22
10
8 Sz
21
9

Pollenjelentés

Kőrisközepes
Nyírközepes
Platánközepes
Eperfafélékmagas
Tölgymagas
Dióközepes
Fenyőfélékmagas
Gombákalacsony
Erős pollenterhelés

A pollenszezon legerősebb időszakába érkezett, egyszerre több, mint 20 féle allergén virágpora található meg a levegőben, többségük országosan tüneteket okozó koncentrációban.

A tölgy és az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a magas-nagyon magas tartományban alakul.

A platán, a nyír, a kőris, a fenyőfélék és a dió pollenszintje a közepes, helyenként a magas szintet is elérheti.

Alacsony-közepes koncentrációban van jelen a ciprus-és tiszafafélék, a komlógyertyán, a juhar, a fűz, a bükk és a vadgesztenye virágpora.

A fák közül csökkenő mennyiségben, de még jelen van a gyertyán, a nyár, az éger és a szil pollenje is.

A kültéri allergén gombák spóraszáma az alacsony-közepes tartományban alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán elsősorban hidegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, így az arra érzékenyek fejfájást, görcsös- és kopásos jellegű ízületi panaszokat is tapasztalhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, a szél ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.

Nehéz nap vár a szív- és keringési rendszer betegségeivel élőkre is, ők szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, ingadozhat a vérnyomás.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán többfelé kell számítani időnként esőre, záporra, helyenként zivatar is kialakulhat, illetve apró szemű jég is eshet, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők, a záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

Néhol akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

A keleti és az északkeleti tájak kivételével sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél, de záporok, zivatarok környezetében is számítani kell erős, esetleg viharos széllökésekre, így jelentősebb mértékben romolhat a járművek menetstabilitása.

Hajnalban, reggel a szélcsendesebb tájakon foltokban pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, ezért vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szerdán változóan napos-felhős idő várható a tó térségében, időnként egy-egy futó zápor is kialakulhat. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 3-5, délután 12-14 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
17°C
Adria
Adriai előrejelzés

Szerdán és csütörtökön gyakran megnövekszik a felhőzet az Adria térségében, és időnként eső, zápor, zivatar is kialakulhat. Többfelé szeles időre van kilátás. Délutánonként 12 és 18 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 18, Splitnél 18 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
16°C
felhős
18°C
felhős
18°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép